Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στη Μόσχα

Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στη Μόσχα στις 12:59 τοπική ώρα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου φαίνεται πως μια στρατιωτική μπάντα τον περίμενε στο διεθνές αεροδρόμιο, Βνούκοβο της Ρωσίας για να τον χαιρετήσει.

Τον Σι Τζινπίνγκ συνοδεύει η σύζυγός του και πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν περίπου στις 16:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με τους New York Times. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σ. Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η συνάντηση θα είναι «ανεπίσημη αλλά πολύ σημαντική».

Η τριήμερη επίσημη αυτή επίσκεψη στη Ρωσία, μια χώρα με την οποία η Κίνα έχει σημαντικούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Σι στη Μόσχα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η επίσκεψη του Σι γίνεται επίσης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Πούτιν, τον οποίο κατηγορεί για έγκλημα πολέμου επειδή «απέλασε παρανόμως» παιδιά από την Ουκρανία στη Ρωσία

BREAKING: Chinese President Xi Jinping arrives in Russia for a three-day state visit, when he’s expected to deliver a strong message of support for Vladimir Putin https://t.co/ZXpEoSOF9H pic.twitter.com/vNKf5gjy8x

— Bloomberg (@business) March 20, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More