Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σταρ του ΝΒΑ Μοράντ τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές λόγω οπλοκατοχής σε club (video)

Ο γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, Τζα Μοράντ, τιμωρήθηκε για οκτώ αγώνες άνευ αποδοχών από το ΝΒΑ, μετά από βίντεο που τον έδειχνε να κρατά όπλο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Κολοράντο.

Ο 23χρονος All-Star ήταν σε κατάσταση μέθης και η συμπεριφορά του ήταν “επιζήμια για το πρωτάθλημα”, ανέφερε το NBA.

Ο Μοράντ ζήτησε συγγνώμη, μετά τη ζωντανή μετάδοση στο Instagram στις 4 Μαρτίου.

“Δεν συγχωρώ κανένα είδος βίας, αλλά αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Έκανα ένα μεγάλο λάθος”, είπε στο ESPN.

Ο Μοράντ έχει χάσει πέντε παιχνίδια ενώ το NBA διερεύνησε το περιστατικό και, καθώς η τιμωρία έχει παρέλθει, μπορεί να επιστρέψει εναντίον των Ντάλας Μάβερικς στις 21 Μαρτίου.

«Νιώθω ότι στο παρελθόν δεν ξέραμε τι διακυβευόταν», είπε ο Morant.

«Και τώρα επιτέλους έχω τον χρόνο να συνειδητοποιήσω τα πάντα, να έχω αυτόν τον χρόνο μόνος, το συνειδητοποιώ τώρα.

«Συνειδητοποιώ τι πρέπει να χάσω και, για εμάς ως ομάδα, τι πρέπει να χάσουμε».

Ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μόραντ στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, είπε ότι η συμπεριφορά του ήταν «ανεύθυνη, απερίσκεπτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη».

«Έχει επίσης σοβαρές συνέπειες δεδομένης της τεράστιας παρακολούθησης και επιρροής του, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών θαυμαστών που τον κοιτάζουν», είπε ο Σίλβερ.

«Έχει εκφράσει ειλικρινή μεταμέλεια και μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του. Ο Τζα μου ξεκαθάρισε επίσης ότι έχει μάθει από αυτό το περιστατικό και ότι κατανοεί τις υποχρεώσεις και την ευθύνη του απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις και στην ευρύτερη κοινότητα του ΝΒΑ εκτείνονται πολύ πέρα ​​από το παιχνίδι του στο γήπεδο».

Είναι νόμιμο να φέρεις όπλο στο Κολοράντο με ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής όπλου υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Glendale δεν βρήκε αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσει κάποιον για έγκλημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε ώρες μετά την ήττα των Γκρίζλις με 113-97 από τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο Morant δεν έχει παίξει έκτοτε, ενώ το NBA ερεύνησε την υπόθεση.

Σύμωνα με δήλωση του NBA: «Με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, η διοργανώτρια Αρχή δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το επίμαχο όπλο ανήκε στον Morant, είχε φερθεί από τον ίδιο στο νυχτερινό κέντρο ή εμφανίστηκε από αυτόν μετά από μια σύντομη περίοδο.

«Η έρευνα δεν διαπίστωσε επίσης ότι ο Μοράντ κατείχε το όπλο ενώ ταξίδευε με την ομάδα ή σε οποιαδήποτε εγκατάσταση του ΝΒΑ και οι αρχές του Κολοράντο δεν βρήκαν επαρκή λόγο για να κατηγορήσουν τον Μόραντ για έγκλημα».

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More