Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζεται και ζυγίζει τα επόμενα βήματά του» – Τι είπε στην ΕΡΤ ο Θ. Ξανθόπουλος για το αν τίθεται ζήτημα διαρχίας στο κόμμα

«Ο πρόεδρος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών, χωρίς όμως να έχω κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση» είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την μη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, από την ημέρα των εκλογών. «Όλοι μας θέλουμε απαντήσεις, και εμείς που είμαστε βουλευτές και βεβαίως η κοινωνία. Χρειάζεται περισυλλογή, σοβαρότητα και σίγουρα καθαρό μυαλό».

«Τουλάχιστον από τις πρώτες εκλογές, στη Δράμα που είναι ένας βαθιά συντηρητικός Νομός, η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν πάνω από το 50%, είχα επίγνωση ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανένας δεν μπορούσε να εικάσει τη διαφορά των είκοσι μονάδων», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Προφανές είναι ότι υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις, για το αν πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα ή αργά, αλλά απ΄ ότι διάβασα ήδη έχει ανακοινωθεί συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Πολιτικής Γραμματείας, εντός της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, επομένως θεσμικά προχωράμε για να δούμε τι θα γίνει. (…) Έχω πληροφορία ότι επίκειται συνδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κι εκεί θα κατατεθούν οι προτάσεις και ο οδικός χάρτης για το πώς θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζεται και ζυγίζει τα επόμενα βήματά του».

«Θεωρώ ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη ενισχυτική και κυρίως ενοποιητική» πρόσθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, οπότε κατά τη γνώμη του δεν τίθεται ζήτημα διαρχίας στο κόμμα. Σχετικά με το αν τίθεται θέμα ηγεσίας, ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο ως αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More