Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τζόκοβιτς νίκησε 3-1 τον Νόρι και πέρασε στον τελικό όπου περιμένει ο Κύργιος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει με τον Νικ Κύργιος στον τελικό των ανδρών του Γουίμπλεντον την Κυριακή, αφού κέρδισε πριν λίγη ώρα τον Βρετανό Νο12 Κάμερον Νόρι με 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4).

Ο Norrie μπήκε ορμητικά στον αγώνα και με τη βοήθεια του κόσμου έβαλε δύσκολα στον επιφανή αντίπαλό του κατακτώντας μάλλον ανέλπιστα το πρώτο σετ, αλλά ο 20 φορές Σέρβος πρωταθλητής Grand Slam απάντησε ανελέητα.

Αυτή ήταν η 27η συνεχόμενη νίκη του Τζόκοβιτς στο Wimbledon και απέχει ένα ματς από το να γίνει ο τέταρτος παίκτης από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που κατακτά τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.
Το έχουν πετύχει στο παρελθόν ο Μπιορν Μποργκ, ο Πιτ Σάμπρας και ο Ρότζερ Φέντερερ και για να το καταφέρει ο Τζόκοβιτς, Νο3 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη, πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει – να νικήσει τον Κύργιο.

Η τακτική του Norrie στο πρώτο σετ ήταν τέλεια. Ο Τζόκοβιτς είναι ένας κορυφαίος τενίστας και λατρεύει να βλέπει τους αντιπάλους του να προσπαθούν να τον ξεπεράσουν. Ο Norrie αρνήθηκε να επιτρέψει στον εαυτό του να παρασυρθεί σε αυτό το είδος αγώνα. Έπαιξε με υπομονή και μετέφερε το άγχος στον Τζόκοβιτς.

Ο Τζόκοβιτς έκανε 12 αβίαστα λάθη καθώς ο Νόρι προηγήθηκε με 1-0 σετ, ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Το δεύτερο σετ ήταν πιο σφιχτό και ο Τζόκοβιτς είχε τις καλύτερες ευκαιρίες. Ο Νόρι κέρδισε μόνο τρεις πόντους στο σερβίς του Τζόκοβιτς και αντιμετώπιζε πολλά τακτικά προβλήματα.

Έχασε το 2ο σετ με μπακχάντ καθώς ο Τζόκοβιτς έκανε το 5-3 και ο Σέρβος σέρβιρε το σετ.
Ο Τζόκοβιτς πήρε ένα από τα συχνά – τακτικά του; – διαλείμματα μπάνιου σε εκείνο το σημείο. Έκανε το ίδιο σε δύο σετ με αντίπαλο τον Jannik Sinner στον προημιτελικό.
Το συνήθως αποτελεσματικό backhand του Norrie άρχισε να καταρρέει μετά από συνεχείς επιθέσεις από το forehand του Djokovic.

Οποιαδήποτε ένταση ένιωσε ο Τζόκοβιτς είχε ήδη εξατμιστεί στον αέρα του νοτιοδυτικού Λονδίνου και πήρε τελικά τη νίκη που του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, έχοντας μπροστά του άλλη μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.

Για τον Norrie, αυτή ήταν μια καταπληκτική πορεία, άνετα η καλύτερή του σε Grand Slam. Και τώρα έχει κερδίσει την ευρύτερη αναγνώριση και εκτίμηση στη χώρα του αλλά και διεθνώς, κάτι που που άξιζε από καιρό βάσει της ανεβασμένης κατάταξής του.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More