Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης ζητά από την αποκεντρωμένη διοίκηση να ελέγξει τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Έγγραφο απέστειλε  ο Υπουργός  Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με το οποίο ζητά από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, Νίκο Σάββα, να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, μετά και τις τελευταίες δρομολογήσεις απολύσεων 10 υπαλλήλων στο Δήμο, αλλά και τη λύση συμβάσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωφελούς Εργασίας και ΑμεΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση αναμένεται να δοθεί το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου.

Ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει και χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δήμο Ιάσμου, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Ιάσμου. «Πλέον η κατάσταση δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο σύνολο των δημοτών μια και οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν. Πάνω στην έτσι κι αλλιώς υποστελέχωση των Δήμων, προστέθηκαν οι καταχρηστικές απολύσεις και η συγκέντρωση όλων των διοικητικών ευθυνών στο πρόσωπο του Δημάρχου αφού φρόντισε να ανακαλέσει όλους τους αντιδημάρχους όλους τους προέδρους Νομικών προσώπων, να απαιτήσει την παραίτηση των προϊσταμένων τμημάτων, να βγάλει μέρος του προσωπικού σε «αναγκαστική» άδεια.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμα παραπέρα σε βασικές λειτουργίες του Δήμου όπως την αποκομιδή των απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση των δημοτών, την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», είναι χαρακτηριστικό ότι το ταμείο του Δήμου έχει κλείσει μέχρι μέσα Γενάρη», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More