Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας πριν από λίγο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου παρουσία περίπου 20.000 πιστών, έκανε μεγάλη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

«Ευχαριστώ όλους εκείνους που – σε τόσα πολλά μέρη και με διαφορετικούς τρόπους – συμμετείχαν στην ημέρα νηστείας, προσευχής και μετάνοιας που ζήσαμε την περασμένη Παρασκευή, εκλιπαρώντας για την ειρήνη στον κόσμο. Ας μην τα παρατήσουμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για την Ουκρανία και επίσης για τη σοβαρή κατάσταση στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ και άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Στη Γάζα, ειδικότερα, ας υπάρξει χώρος για να εξασφαλιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια και ας απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι. Ας μην εγκαταλείψει κανείς τη δυνατότητα να σταματήσουν τα όπλα. Να σταματήσουν τα πυρά! Ο πατέρας Ibrahim Faltas – τον άκουσα μόλις τώρα στην εκπομπή “In His Image” – ο πατέρας Ibrahim είπε: “Παύσατε πυρ! Παύσατε πυρ!”. Είναι ο εφημέριος των Αγίων Τόπων.

Κι εμείς, μαζί με τον πατέρα Ιμπραήμ, λέμε: παύσατε πυρ! Σταματήστε, αδελφοί και αδελφές! Ο πόλεμος είναι πάντα μια ήττα, πάντα! Βρίσκομαι κοντά στον πληθυσμό στην περιοχή του Ακαπούλκο, στο Μεξικό, που χτυπήθηκε από έναν πολύ ισχυρό τυφώνα.

Προσεύχομαι για τα θύματα, για τις οικογένειές τους και για όσους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Είθε η Παναγία Guadalupana να στηρίξει τα παιδιά της στη δοκιμασία τους. Σας χαιρετώ όλους, Ρωμαίους και προσκυνητές από την Ιταλία και πολλά μέρη του κόσμου. Ιδιαίτερα χαιρετίζω τους γονείς των “Παιδιών στον Ουρανό” από το Torano Nuovo, τους πιστούς από την Campana, την επαγγελματική ομάδα “Talità kum” από τη ρωμαϊκή ενορία του San Giovanni dei Fiorentini, τα παιδιά του Χρίσματος από τη Σλοβενία και εκείνα από το Gandosso, καθώς και το προσκύνημα των Θυγατέρων του Αγίου Καμίλου και των Λειτουργών των Αναπήρων.

Εύχομαι σε όλους σας καλή Κυριακή. Παρακαλώ μην ξεχάσετε να προσευχηθείτε για μένα. Απολαύστε το γεύμα σας και αντίο!»

Ανταπόκριση Ιταλία – Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More