Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάρνηθα: Στην περίμετρο του στρατοπέδου Καποτά έφτασε η πυρκαγιά

Μέχρι το βόρειο τμήμα, στην περίμετρο του στρατοπέδου Καποτά έφτασε η πυρκαγιά που καίει από χτες στην Πάρνηθα. Αμέσως οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς έπεσαν πάνω στο συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς επίσης και οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι εθελοντές και έκαναν ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να μην περάσει η περιοχή από την περίμετρο του στρατοπέδου. Εκεί έχουν καταφέρει να την ανακόψουν, τουλάχιστον προσωρινά. Δεν έχει κινδυνέψει κάποια στρατιωτική εγκατάσταση, ούτε κάποια αποθήκη. Ωστόσο, αν φυσήξει πιο δυνατός άνεμος, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη.

Επίσης σε ότι αφορά την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και στην περίπτωση του στρατοπέδου Καποτά, υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Από εχθές το βράδυ η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη στη συγκεκριμένη περιοχή, με τους αστυνομικούς κυριολεκτικά να εκλιπαρούν τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια του. Ο κόσμος έδειχνε αποφασισμένος να παραμείνει στα σπίτια, να υπερασπιστεί τα σπίτια του από την φωτιά και να βοηθήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο τους πυροσβέστες.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More