Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τη ζωή του «Νουρέγιεφ» του Μπάσκετ, Κώστα Πετρόπουλου

Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας παρουσιάστηκε στη Πάτρα το βιβλίο για τη ζωή του «Νουρέγιεφ», Κώστα Πετρόπουλου . Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, με τον «Δράκο» του Ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, να δίνει το παρών στην εκδήλωση.

 Κώστας Πετρόπουλος Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ το βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθά, από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός είναι μια βιογραφία για τον διεθνή άσσο του Απόλλωνα Πατρών, που δόξασε τη «μελανόλευκη» φανέλα με το νούμερο 7.  

Το βιβλίο αναφέρεται στο μεγάλο αθλητή του τοπικού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, με έντονη αθλητική δράση, με κοινωνική προσφορά με ήθος και παρουσία, που χωρίς περιττούς κομπασμούς, αποτέλεσε και αποτελεί σταθερή αξία στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Ένας αθλητής αναγνωρισμένης αξίας και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται η προγονική καταγωγή, η αθλητική ζωή και η αξιοπρόσεκτη προπονητική του καριέρα.

«Έχετε στη Πάτρα ένα διαμάντι άνθρωπο και αθλητή !Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι! Κυρίως γιατί μέσα από τις σελίδες του καταδεικνύεται ότι χωρίς συνθήκες και υποδομές ένας νεαρός που αγάπησε ένα παιχνίδι που δεν ήξερε ,κατόρθωσε να κάνει όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, να υποκλίνονται στο ταλέντο του και την αξία του Με αυτά τα συγκινητικά λόγια ο Παναγιώτης Γιαννάκης σκιαγράφησε τον φίλο και συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, Κώστα Πετρόπουλο.

Η λαμπρή πορεία του Κώστα Πετρόπουλου ξεκίνησε από τα τσιμεντένια τερέν της δεκαετίας του ’70, και ολοκληρώθηκε με συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις .

Στο βιβλίο για τη «σημαία» του Απόλλωνα και της Πάτρας, υπάρχει ένα πλούσιο όσο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από την αθλητική καριέρα αλλά και την προσωπική ζωή του Κώστα Πετρόπουλου . Οικογενειακές φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τη στρατιωτική του θητεία, τις βραβεύσεις του, καθώς και άγνωστες εικόνες από την ιδιωτική του ζωή. Ακόμα, υπάρχουν αναφορές για τον εξίσου πολύ καλό καλαθοσφαιριστή Τάκη Πετρόπουλο. Τον αδελφό του, που στάθηκε για τον Κώστα και μπασκετικός του «μέντορας».

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ και για τον αθλητή και άνθρωπο Κώστα Πετρόπουλο μίλησαν επίσης ο Νίκος Νικολόπουλος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Τάκης Πετρόπουλος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Πρασίνου του Δήμου Πατρέων και ο συγγραφέας Κυριάκος Δ. Σκιαθάς. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Η. Παππάς Φιλόλογος, Ποιητής, Μεταφραστής, Σύμβουλος των εκδόσεων Διαπολιτισμός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More