Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Σε 600 περιπτώσεις επενέβησαν οι υγειονομικοί φορείς το τριήμερο του Καρναβαλιού (βίντεο)

Περίπου 600 περιστατικά κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υγειονομικοί φορείς της Πάτρας το τριήμερο του Καρναβαλιού. Κυριάρχησαν τα περιστατικά υπερβολικής μέθης, οι μικροτραυματισμοί, τα αναπνευστικά προβλήματα, η χρήση ουσιών και οι κρίσεις πανικού.

Ο κύριος όγκος των περιστατικών, περισσότερα από 300, κατεγράφησαν το βράδυ της Κυριακής. Μόλις τέσσερα περιστατικά χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ειδικότερα:

⦁ Στα δύο νοσοκομεία, τον «Άγιο Ανδρέα» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πέρασαν συνολικά από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πάνω από 400 περιστατικά τα οποία δεν ήταν μόνο από το καρναβάλι.

⦁ Τη νύχτα της Κυριακής μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» 15 περιστατικά και άλλα τόσα, την ίδια μέρα, στο χειρουργικό ΤΕΠ του ΠΓΝΠ.

Επίσης, καθοριστικός ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που στήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στελεχωμένο με 200 εθελοντές.

Τα πράγματα κύλησαν σχετικά ήρεμα τη Παρασκευή και τα περιστατικά που κάλυψε δεν ξεπέρασαν τα 50. Το Σάββατο τα συμβάντα πολλαπλασιάστηκαν καθώς έφτασαν τα 200 και την Κυριακή προς τα ξημερώματα Καθαρής Δευτέρας ξεπέρασαν τα 300.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γ. Καρβέλης, ανέφερε: “Περιμέναμε να έρθει στην Πάτρα πάρα πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών μετά από τρία χρόνια εγκλεισμού και αναβολής όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Και πράγματι επιβεβαιώθηκε αυτό με τον ερχομό πάνω από 250.000 επισκεπτών συν τους συμπολίτες μας από την Πάτρα, οι οποίοι μετείχαν στο φετινό καρναβάλι και η συμμετοχή ήταν σε αριθμό ρεκόρ άνω των 60 χιλιάδων. Από εκεί και πέρα είχαμε εκπονήσει ένα ολιστικό σχέδιο, με ταυτόχρονη εφημερία των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του Ρίου, του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ο Άγιος Ανδρέας συν το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο. Επίσης, την πλήρη λειτουργία το Σαββατοκύριακο των δύο Κέντρων Υγείας της πόλης Βορείου και Νοτίου Τομέα, καθώς επίσης είχαμε και την επίβλεψη και την συνεργασία όλων των υπολοίπων σχηματισμών, όπως ήταν το ΕΚΑΒ και βεβαίως όλα τα τμήματα… είχαμε αναπτύξει και ιατρεία με σκηνές μέσα στην καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, όπου με ειδικευόμενους, έδιναν τις πρώτες βοήθειες σε όποιο περιστατικό κρινόταν ότι μπορούσε να αντιμετωπιστεί εκεί. Είχαμε πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καρδιογράφημα, απινιδωτές, μόνιτορ πολλαπλών καταγραφών, οξυγόνο και ότι άλλο χρειάζεται”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More