Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο «νονός της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ

Πάθανε σε ηλικία 92 ετών ο «νονός της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ. Ο λόγος για τον παραγωγό και στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών για τον οποίο ο Κουίνσι Τζόουνς είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ήταν ο σιωπηλός αρχιτέκτονας τόσων πολλών συμφωνιών που σε έκαναν να ζαλιστείς».

Ο Έιβαντ, ο οποίος αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ του Netflix “The Black Godfather” πέθανε την Κυριακή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του στο Hollywood Reporter.

“Ο Κλάρενς αφήνει πίσω του μια στοργική οικογένεια και μια θάλασσα φίλων και συνεργατών που άλλαξαν τον κόσμο και θα συνεχίσουν να τον αλλάζουν για τις επόμενες γενιές“, ανέφερε η ανακοίνωση. “Η χαρά της κληρονομιάς του απαλύνει τη θλίψη της απώλειάς μας”.

(Photo by Mark Von Holden/Invision/AP)

Ήταν μια σιωπηλή αλλά πανίσχυρη παρουσία στο Χόλιγουντ και τα αποτυπώματά του ήταν παντού στη μουσική του 20ού αιώνα. Διαχειρίστηκε τη Σάρα Βόγκαν, τον Τζίμι Σμιθ, τον Λάλο Σίφριν και τον Φρέντι Χάμπαρντ ενώ ανακάλυψε τον τραγουδιστή της folk-soul Μπιλ Γουίδερς. Προώθησε την πρώτη παγκόσμια σόλο περιοδεία του Μάικλ Τζάκσον, τη δεκαετία του 1980, μεσολάβησε για την πώληση της Stax Records, ίδρυσε τη Sussex Records και ανέλαβε τη Motown Records το 1993. Μέσα στα χρόνια, συμβούλευσε πολλούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου μεταξύ των οποίων ο Κουίνσι Τζόουνς, ο Φαρέλ Γουίλιαμς, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Λάιονελ Ρίτσι και ο Τζέι Ζι.

Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικό Άρθρο: Ληστές σκότωσαν την σύζυγο του «νονού της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More