Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, βοηθός προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ο βοηθός προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, πέθανε σε ηλικία 46 ετών μετά από καρδιακή προσβολή. Ο Σέρβος Μιλόγεβιτς αρρώστησε σε ιδιωτικό δείπνο της ομάδας την Τρίτη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

Οι Warriors δήλωσαν, εξωτερικά, ότι “παρά τις προσπάθειες διάσωσης της ζωής”, ο Μιλόγεβιτς απεβίωσε αργά το πρωί της Τετάρτης.

Ο προπονητής Στιβ Κερ δήλωσε ότι ο βοηθός του, ο οποίος γεννήθηκε στο Βελιγράδι, “έφερνε χαρά και φως σε κάθε μέρα με το πάθος του”.

Περιγράφοντας την είδηση ως “σοκαριστικό και τραγικό πλήγμα”, ο Kerr είπε ότι ο Milojevic ήταν “ένας από τους πιο θετικούς και όμορφους ανθρώπους” που είχε γνωρίσει ποτέ.

Πρόσθεσε: “Θρηνούμε μαζί με τη σύζυγό του Natasa και τα παιδιά τους, Nikola και Masa.

“Η απώλειά τους είναι ασύλληπτη”.

Γράφοντας στο X, πρώην Twitter, οι Warriors πρόσθεσαν ότι είναι “απολύτως συντετριμμένοι” από τον ξαφνικό θάνατο του Μιλόγεβιτς.

Ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ δήλωσε ότι ο Μιλόγεβιτς ήταν “αγαπημένος συνάδελφος και αγαπητός φίλος για τόσους πολλούς στην παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ”.

Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης εντάχθηκε στο Γκόλντεν Στέιτ το 2021 και ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου που οδήγησε τους Ουόριορς στην κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ το 2022.

Ο Μιλόγεβιτς ήταν μέλος της ομάδας της Σερβίας για 14 χρόνια και έγινε βοηθός προπονητή της εθνικής ομάδας τον Δεκέμβριο του 2019.

Είχε επίσης ένα πέρασμα ως προπονητής της KK Buducnost στην Αδριατική Λίγκα του Μαυροβουνίου πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Warriors πριν από τρία χρόνια.

Οι Warriors επρόκειτο να παίξουν την Τετάρτη στην έδρα των Utah Jazz, αλλά το NBA ανέβαλε το παιχνίδι όταν έγινε γνωστή η είδηση για το επείγον ιατρικό περιστατικό του Μιλόγεβιτς.

Εννέα αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε όλο το ΝΒΑ την Τετάρτη, με αφιερώματα και σιγή για τον Μιλόγεβιτς.

Οι Ουόριορς είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν τους Ντάλας Μάβερικς στις 03:00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More