Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέντε εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με τρένο στην βόρεια Ιταλία

Πέντε εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων (ηλικίας 22 έως 49 ετών) σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν από τρένο κοντά στο Τορίνο, ενώ ακόμη δύο εργάτες μεταφέρθηκαν σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων Rete Ferroviaria Italiana (Rfi).

Οι εργαζόμενοι αντικαθιστούσαν σιδηροτροχιές έξω από τον σταθμό του Μπραντίτσο, στην γραμμή που συνδέει το Μιλάνο με το Τορίνο, γύρω στα μεσάνυχτα χθες, Τετάρτη, όταν χτυπήθηκαν από τρένο που μετέφερε βαγόνια.

Tragedia a Brandizzo: un treno ha travolto un gruppo di operai al lavoro sui binari. Il bilancio è drammatico: sono 5 i morti pic.twitter.com/2QdKqelmLr

— Local Team (@localteamit) August 31, 2023

Το τρένο κινείτο με ταχύτητα περίπου 160 χιλιομέτρων την ώρα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο την αστυνομία.

“Η Rfi εκφράζει βαθειά λύπη (…) και τα συλλυπητήριά της (…) στις οικογένειες των εργαζομένων που είναι νεκροί”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Strage di lavoratori a #Brandizzo, cinque morti investiti sui binari mentre facevano.manutenzione. Ditta esterna a Rete Ferroviaria Italiana: la Sigifer di Borgo Vercelli. pic.twitter.com/I9bMKkHnbI

— WORLDWIDENEWS24 (@Ucrainarussia) August 31, 2023

Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να αποφύγουν το τρένο εμπορευμάτων και είναι σώοι και αβλαβείς, πρόσθεσε το ANSA.

Ο οδηγός του τρένου δέχθηκε φροντίδα για το σοκ που υπέστη στο σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια του επετράπη να πάει στο σπίτι του.

Brandizzo, le immagini del treno che ha travolto il gruppo di operai al lavoro sui binari pic.twitter.com/S9COiZTv2Q

— Local Team (@localteamit) August 31, 2023

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More