Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πέρασε” από την Βερόνα και διατήρησε επαφή με την κορυφή

 

Η Μίλαν επικράτησε με 2-1 στην έδρα της ομάδας του Μάσιμο Κατάλντι, νίκη η οποία της επέτρεψε να επιστρέψει στο -3 από την πρώτη θέση και τη Νάπολι.

Η Μίλαν συνεχίζει να καταδιώκει την Νάπολι. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πέρασε με 2-1 από την έδρα της Βερόνα και ανέβηκε εκ νέου στη τρίτη θέση και στο -3 από τους Ναπολιτάνους. Ο Βελόσο με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ την Μίλαν στο 9′, για να ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα με γκολ του Ντεπάολι.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερο πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και το πλήρωσαν στο 80′, με τον Τονάλι να χαρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα, σε ένα γήπεδο που είχε σκοράρει και στο περσινό διπλό της Μίλαν.

Στους 23 βαθμούς η ομάδα του Πιόλι και στη τρίτη θέση, με την Βερόνα να παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη με μόλις πέντε βαθμούς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Βερόνα να τα κάνει όλα στο γήπεδο μόνης της. Έχασε τρομερή ευκαιρία στο 7′ με τον Φαραόνι και δύο λεπτά αργότερα ο Βελόσο έβαλε την κόντρα στο σουτ του Λεάο και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του για το 0-1. Στο 11′ ο Ντίας βρήκε τον Ζιρού στην καρδιά της περιοχής, με τον Γάλλο να αστοχεί από κοντινή απόσταση.

Η Μίλαν το πλήρωσε στο 19′, καθώς ο Ντεπάολι εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκούντερ στην μικρή περιοχή των “ροσονέρι” ισοφάρισε ανενόχλητος. Η Βερόνα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Ταταρουσάνου, εκεί όμως που το “χαλούσαν” οι παίκτες του Κατάλντι, ήταν η τελική πάσα.

Στην επανάληψη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχοι, χάνοντας τρομερή διπλή στο 56′, αρχικά με τον Χένρι να σημαδεύει το οριζόντιο δεκάρι με κεφαλιά και έπειτα τον Γκούντερ να πιάνει μονοκόμματο σούτ από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Μίλαν.

Στο 79′ ήταν η επόμενη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τον Οριγκί να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, όμως δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πιόλι πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ρέμπιτς, Οριγκί και Τονάλι συνεργάστηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, με το τελευταίο να κάνει κίνηση “κρυφού” φορ και να ευστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Μοντιπό για το 1-2. Στο 89′ η Βερόνα ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καλουλού, όμως διαιτητής και VAR είχαν αντίθεση άποψη.

Γκολ: 19′ Γκούντερ, / 9′ Βελόσο (αυτογκόλ),

Κίτρινες: 66′ Μαγκνάνι, 68′ Χόνγκλα, 75′ Φαραόνι / 80′ Ερνάντες, 90′ Ρέμπιτς

Βερόνα (Μάσιμο Κατάλντι): Μοντιπό, Χίεν, Γκούντερ, Μαγκνάνι (70′ Καμπάλ), Ντεπάολι, Βελόσο, Ταμέζε (66′ Χόνγκλα), Φαραόνι, Χρούστιτς (54′ Πίκολι), Βέρντι (71′ Καγιόν), Χένρι (66′ Τζούριτς).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερνάντες, Τονάλι, Κρούνιτς (60′ Πόμπεγκα), Ντίας (46′ Ρέμπιτς), Αντλί (60′ Μπενασέρ), Λεάο (83′ Τιό), Ζιρού (46′ Οριγκί).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More