Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτη Πέρκα από Τρίπολη: Πρεσβεύουμε τον καθαρό αριστερό λόγο

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα. Όχι να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή να τον ενώσουμε και πάλι. Απευθύνουμε ένα ανοιχτό και καθαρό κάλεσμα. Πρεσβεύουμε τον καθαρό αριστερό λόγο. Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, μας δικαιώνει ως απόφαση να φύγουμε και να φτιάξουμε έναν νέο φορέα“.

Αυτό τόνισε απ’ την Τρίπολη η Πέτη Πέρκα, βουλεύτρια Φλώρινας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Στο πλαίσιο περιοδείας της στην Αρκαδία, η Πέτη Πέρκα, επισκέφτηκε το δημαρχείο της Μεγαλόπολης, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της μεταλιγνιτικής περιοχής, Κώστα Μιχόπουλο.

Στην Τρίπολη και πριν ξεκινήσει η ανοιχτή συνεδρίαση των φίλων της Νέας Αριστεράς, η Πέτη Πέρκα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Είπε τα εξής: “Οδεύουμε προς την ιδρυτική, πανελλήνια συνδιάσκεψη, 1, 2 και 3 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η ιδρυτική διακήρυξη. Το φθινόπωρο θα διεξαχθεί το συνέδριο. Διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας, ακούγοντας όλη την κοινωνία, Θέλουμε να ανακτηθεί η αξιοπιστία. Οι ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλονται στο έλλειμα αξιοπιστίας. Όχι στην πολιτική με μέσο όρο. Δεν μπορεί να είσαι και με τους μεν και με τους δεν. Τότε θα χάσεις και τους δύο. Εμείς, θέλουμε πρόγραμμα με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Στοχεύουμε σε ομάδες και πυρήνες της κοινωνίας. Θα κατέβουμε στις ευρωεκλογές. Θα κάνουμε συμμαχίες με συλλογικότητες, άτομα και κινήματα. Είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις και στις προγραμματικές συμφωνίες. Όχι στις συμφωνίες κορυφής. Επιθυμούμε τις συνεργασίες από κάτω. Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τον καθαρό λόγο της Αριστεράς“.

Η Πέτη Πέρκα στην Τρίπολη

Για τον πολυκερματισμό και τις διασπάσεις στην Αριστερά, η Πέτη Πέρκα, δήλωσε : “Η Αριστερά είναι να υπάρχει και να συνθέτει“.

Για την απολιγνιτοποίηση, τόνισε: “Δεν πάει καλά το πρόγραμμα. Πρέπει να υπάρξει συμμετοχή της κοινωνίας, πρέπει να προχωρήσουν οι ενεργειακές κοινότητες, πρέπει να προχωρήσουν τα χωροταξικά και οι μικρές επενδύσεις στις ΑΠΕ. Χρειάζεται η καινοτομία, χρειάζονται οι συνέργειες με Πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς φορείς”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More