Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέφτουν οι θερμοκρασίες, ξεκινά η τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα

Το κρύο πλέον είναι πιο αισθητό και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, ενώ τα συνεργεία τεχνικών της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν την παροχή ενέργειας.

Ο Δημήτρης Καρακασίδης, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας μιλά στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Περίμετρος» για τη λειτουργία της και το πότε θα ζεσταθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ξεκινήσαμε ήδη τις εργασίες για τη σύνδεση για τη νέα θερμική περίοδο, με τους ηλεκτρολέβητες και τα ηλεκτρικά μπόιλερ που είναι εγκαταστημένα στον ΑΗΣ Καρδιάς. Συνεχίζουμε έτσι και ο λόγος είναι ότι δεν είναι έτοιμη η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5, σε εμπορική λειτουργία ούτως ώστε να παίρνουμε την επόμενη θερμική περίοδο από τη νέα μονάδα», ενώ για το πότε θα ζεσταθούν οι κάτοικοι της περιοχής ανέφερε: «ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες και από το βράδυ της Τετάρτης και τις επόμενες ημέρες, θα δούνε οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, των εργατικών κατοικιών και του οικισμού Καρδιάς να ζεσταίνονται τα σπίτια τους».

Για το αν θα υπάρξει αύξηση της θερμικής μονάδας ανέφερε:

«Είναι σε συζήτηση αυτό το θέμα. Βλέποντας το ενεργειακό τοπίο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία αύξηση αλλά δεν έχει αποφασισθεί ακόμη. Από το 2010 δε υπήρχε ούτε ένα λεπτό αύξηση».

Όσον αφορά την Κοζάνη που αντιμετώπισε πρόβλημα με την τηλεθέρμανση και τη λειτουργία της, από το πρωί παρέχεται θέρμανση, με χαμηλά φορτία σε περιφερειακά σημεία της Κοζάνης και οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι από το Σάββατο η πόλη θα ζεσταθεί.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More