Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήρε το… θρίλερ της Ριάντ η Μπαρτσελόνα και πάει τελικό!

 

Σε μία σπουδαία, αλλά και ταυτόχρονα χορταστική, αναμέτρηση, η Μπαρτσελόνα έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία στα πέναλτι – μετά το 2:2 των 120 λεπτών – και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν αρκετή ενέργεια και να ψάχνουν τους τρόπους να… πατήσουν περιοχή. Στο 22′, ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα και ήταν από την πλευρά της Μπέτις. Ο Κουντέ έκανε λάθος γύρισα, ο Φεκίρ έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Τερ Στέγκεν, όμως η προσπάθειά του από πλάγια θέση κατέληξε πάνω στον Αραούχο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει, μετά τη σέντρα του Ραφίνια, την προβολή του Πέρδι και το γκολ που πέτυχε, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε από τον VAR, καθώς ο Ραφίνια ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Στο 31ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Κανάλες να σταματάει στον Τερ Στέγκεν, ενώ στο 35′ η προσπάθεια του Ινγκλέσιας σταμάτησε στον Αραούχο ξανά. Οι “Μπλαουγκράνα” στο 40′ κατάφεραν κόντρα στη ροή του ματς, να ανοίξουν το σκορ του αγώνα. Ο Πέδρι με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ντεμπελέ, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι για το 1:0. Λίγο πριν την ανάπαυλα, οι Ανδαλουσιανοί επιχείρησαν την ισοφάριση με τα σουτ των Κανάλες και Λουίς Ενρίκε, όμως ο Γερμανός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Μπέτις ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος έχοντας τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και δείχνοντας καλύτερο πρόσωπο από την αντίπαλό της. Ο Ντεμπελέ στο 62′ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπράβο, όμως δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι συνέχισε την… αντεπίθεση διαρκείας και στο 77ο λεπτό του αγώνα, κατάφερε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Λουίς Ενρίκε έκανε δυο προσποιήσεις μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Φεκίρ και εκείνος με πλασέ από διαγώνια θέση έκανε το 1:1 βάζοντας… φωτιά στον ημιτελικό. Στο 81′, οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε, καθώς ο Τόρες ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η ομάδα του Τσάβι προσπάθησε να… κλέψει τη νίκη, ωστόσο ο Φατί που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μπράβο και έτσι οι δυο ομάδες έμειναν στο 1:1 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην εκκίνηση της παράτασης, ο Μάρκος Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ από διαγώνια θέση και μετά από κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Φατί, ο οποίος με εντυπωσιακό βολέ έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς για το 2:1. Η Μπέτις όμως δεν το έβαλε “κάτω” και έτσι με τη συμπλήρωση 100 λεπτών αγώνα, βρήκε ξανά το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λουίς Ενρίκε με φοβερή κίνηση, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο Μορόν με έξυπνο τακουνάκι αιφνιδίασε την άμυνα των “Μπλαουγκράνα” για το 2:2. Στην αρχή του δεύτερου μέρους στον “έξτρα χρόνο”, ο Πέδρι κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση έξω από την περιοχή, όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 117′ η Μπάρτσα έγινε ξανά απειλητική, όμως μετά την έξυπνη μπαλιά του Τόρες, ο Φατί δεν μπόρεσε με το τακουνάκι να νικήσει τον Μπράβο. Στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Γκουαδράδο. Οι “Μπλαουγκράνα” δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και έτσι η παράταση ολοκληρώθηκε επίσης ισόπαλη, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Η διαδικασία:

Ζοσέ 1:0
Λεβαντόφσκι 1:1
Μορόν 2:1
Κεσιέ 2:2
Χουάνμι 2:2 (απόκρουση Τερ Στέγκεν)
Φάτι 2:3
Καρβάλιο 2:3 (απόκρουση Τερ Στέγκεν)
Πέδρι 2:4

ΓΚΟΛ: 77′ Φεκίρ, 100′ Μορόν / 40′ Λεβαντόφσκι, 92′ Φατί
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Φεκίρ, 68′ Ενρίκε, 79′ Ροντρίγκες, 92′ Μιράντα, 112′, 118′ Γκουαδράδο / 60′ Ρομπέρτο, 73′ Ραφίνια
ΚΟΚΚΙΝΗ: 118′ Γκουαρδάδο

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο, Ρουιμπάλ, Πετσέλα, Φελίπε, Μιράντα, Ροντρίγκες (88′ Γκουαρδάδο), Κανάλες (46′ Καρβάλιο), Φεκίρ (91′ Μορόν), Ρόδρι (87′ Χουανμί), Ενρίκε, Ιγκλέσιας (67′ Ζοσέ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (78′ Κρίστενσεν), Αραούχο, Κουντέ, Άλμπα (78′ Αλόνσο), Ντε Γιονγκ (63′ Μπουσκέτς), Πέδρι, Γκάβι (96′ Κεσιέ), Ντεμπελέ (63′ Τόρες), Ραφίνια (88′ Φατί), Λεβαντόφσκι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More