Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πακιστάν: Τρεις επιθέσεις άφησαν πίσω τους 22 νεκρούς και 42 τραυματίες μία ημέρα πριν από τις εκλογές

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 42 τραυματίστηκαν σήμερα Τετάρτη σε τρεις φερόμενες επιθέσεις εναντίον γραφείων τριών πολιτικών υποψηφίων, σε δύο από τις πιο συγκρουόμενες επαρχίες του Πακιστάν, μία ημέρα πριν από τις γενικές εκλογές.

Στην πιο πρόσφατη επίθεση, που σημειώθηκε στα γραφεία του κόμματος Jamiat Ulema-e-Islam (F), δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε στην EFE ο περιφερειακός αστυνομικός Muahmmed Ramzan.

Το κτίριο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, που βρίσκεται στην πόλη Qilla Saifullah, «πήρε φωτιά λίγο μετά την έκρηξη», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε μια τρίτη έκρηξη αυτή την Τετάρτη εναντίον οχήματος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Tehreek-e-Insaf (PTI) του Πακιστάν στη φυλετική συνοικία του Νότιου Ουαζιριστάν.

Αυτό ακολουθεί μια άλλη επίθεση νωρίτερα στην ίδια επαρχία, αυτή τη φορά εναντίον ενός περιφερειακού ανεξάρτητου υποψηφίου στην πόλη Khanozai, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 12 άτομα και άφησε πίσω του 25 τραυματίες.

Επίσημες πηγές διαβεβαίωσαν την EFE ότι την ώρα της έκρηξης ο υποψήφιος δεν ήταν παρών στο γραφείο του.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε στη φυλετική συνοικία του Νότιου Ουαζιριστάν της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa, όταν έκρηξη έπληξε το όχημα του βουλευτή Naseerullah Wazir του κόμματος Tehreek-e-Insaf του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Προς το παρόν, καμία ομάδα ή οργάνωση ανταρτών δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών στη χώρα.

Η προκήρυξη των εκλογών οδήγησε σε αύξηση των επιθέσεων κατά των υποψηφίων των εκλογών και του προσωπικού της Εκλογικής Επιτροπής, ιδίως στις επαρχίες του Μπαλουχιστάν και της Χάιμπερ Παχτούνχβα, με μεγάλη παρουσία ένοπλων ανταρτικών κινημάτων.

Στις 5 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση ανταρτών σε κέντρο των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, στο δυτικό Πακιστάν.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More