Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παλαιστίνιος γιατρός για Τέμπη: «Έζησα δεύτερη Γάζα – Σκηνές βγαλμένες από πόλεμο»

«Όταν ήρθαν τα πρώτα ασθενοφόρα με τους τραυματίες κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Οι εικόνες που είδα μου θύμιζαν ότι είμαι στη Γάζα, γιατί είναι σκηνές βγαλμένες από πόλεμο, από όταν ήμουν στη Γάζα. Και είπα στον Διευθυντή μου: «Νιώθω ότι είμαι στη Γάζα» περιγράφει ο  Husam Naim, ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τις στιγμές στο νοσοκομείο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το πιο βαρύ κλίμα ήταν μετά όπου όλα τα ασθενοφόρα που έρχονταν ήταν γεμάτα νεκρούς, περιγράφει ακόμα. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών». Όπως λέει ο κ. Husam Naim, αρχικά δεν γνώριζαν ότι είχε γίνει σύγκρουση τρένων αλλά έδρασαν με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό φτιάχνοντας μικρές ομάδες για να αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή.

Τα παιδιά με ρωτούσαν για συγγενείς και φίλους, άλλα παιδιά ήταν σε σοκ, ήταν πολύ βαρύ το κλίμα, καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής (3/3) ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός επιβεβαίωσε στον αέρα της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ότι είναι στο νοσοκομείο ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι και βρίσκεται στη ΜΕΘ. Πρόκειται για έναν 20χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία με την κατάστασή του να είναι σταθερά κρίσιμη.

Διαβάστε ακόμα:

Εθελοντής διασώστης: Είμασταν σε σοκ όπως και ο κόσμος – Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, μας οδήγησε το ένστικτό μας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τελευταία πράξη του δράματος – Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες, ολοκληρώνονται οι έρευνες

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επιχείρηση ανύψωσης του τρίτου βαγονιού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More