Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ισπανία: Βλέπετε ζωντανά μια γενοκτονία, εμείς υπερασπιζόμαστε τις ζωές του λαού μας

«Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και 75 χρόνια, όπου έχουν διαπραχθεί δεκάδες σφαγές αμάχων» σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι La Sexta ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ισπανία, Husni Abdel Wayed, και κατήγγειλε ότι «μόλις χθες ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα σχολείο της UNRWA».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία και την απαγωγή Ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, ο Wayed απάντησε: «Εμείς, υπερασπιζόμαστε τις ζωές του λαού μας, υπερασπιζόμαστε τη ζωή γενικά, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής, εθνότητας ή εθνικότητας”.

Επιπλέον, είπε στους παρουσιαστές του προγράμματος «ρωτήστε την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ισπανία ή έναν οποιονδήποτε Ισραηλινό υπουργό εάν καταδικάζει τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων;» και τόνισε «δεν τολμάτε να το κάνετε και αν το κάνατε θα σας χαρακτήριζαν “αντισημίτες”».

«Βλέπετε ζωντανά μια γενοκτονία που διαπράττεται κατά του παλαιστινιακού λαού», επιμένει ο πρεσβευτής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «μερικοί πολιτικοί δεν θέλουν να το δουν», αλλά «οι απλοί άνθρωποι βλέπουν μια γενοκτονία που διαπράττεται σε ζωντανή μετάδοση.

Ερωτηθείς τέλος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας απάντησε ότι “οι ΗΠΑ συγκαλύπτουν τις σφαγές που διέπραξε το Ισραήλ και είναι ικανοί να εφεύρουν οποιαδήποτε ιστορία».

Μαδρίτη, ΕΡΤ: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More