Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21/9: Τι θα ισχύσει με το Μετρό – Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Πέμπτη όλη η χώρα μετά την προκήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αναφέρουν ότι έχουν το δικαίωμα να συμμετασχουν στην αυριανή απεργία 21 Σεπτεμβρίου, μετά από πολύωρη σύσκεψη των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση:

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι έλαβαν αγωγή για «κήρυξη παράνομης απεργίας» χωρίς να έχουν λάβει απόφαση. «Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Και συνεχίζουν: «Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στην ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More