Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας θα φιλοξενηθεί σε λίγες μέρες στη Ρόδο!

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2022 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «GWA WINGFOIL RACE CLASS».

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο Εμπορικός Σύλλογος ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν πράξη την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που αποτελεί και το ζητούμενο στην μετά δύσκολη-λόγω πανδημίας-περίοδο, παρέχοντας πολλές επιλογές στους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού.

Το πρωτάθλημα φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα προβάλλει παγκοσμίως όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή των Κρητικών, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών! Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έρχεται στη Ρόδο για να μείνει, αφού για το 2023 ήδη προγραμματίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ρόδος, το νησί με την ποικιλία των θαλάσσιων σπορ, συγκεντρώνει ήδη πλήθος surfers όλων των ειδών από όλο τον κόσμο και πλέον σε αυτούς έρχονται να προστεθούν και οι λάτρεις του Wingsurfing ή wingfoiling ή wingboarding.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό των αθλημάτων windsurfing, kitesurfing και foiling. Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι ελκυστικό και κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Υποστηρικτές είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, ο Ροδιακός Όμιλος Ταχυπλόων Φουσκωτών Σκαφών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More