Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανσερραϊκός: Πρεμιέρα με Ολυμπιακό για τα “λιοντάρια” που επέστρεψαν

Το πρώτο του παιχνίδι μετά από 12 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ δίνει σήμερα ο Πανσερραϊκός που για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει στις 22:00 (Cosmote sport 1, ΕΡΑ Σπορ) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.  

Οι «κόκκινοι» ξεκινούν από τα… βαθιά αφού καλούνται να αγωνιστούν κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (το επόμενο Σάββατο στις 21:30) στις δύο πρώτες αγωνιστικές. «Πρέπει να παίζουμε σαν λιοντάρια» είπε ο Πάμπλο Γκαρσία που προσπάθησε να περάσει τον δυναμισμό του και τη φιλοσοφία του στην νέα του ομάδα αν και θα ήθελε περισσότερα φιλικά παιχνίδια για να το πετύχει αυτό. Το πρόβλημα όμως με το γήπεδο και η απουσία πολλών ομάδων αυτήν την περίοδο από τη Βόρεια Ελλάδα δεν του το επέτρεψε αυτό.

Ο 46χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τους συμπατριώτες του, Κολομπίνο, Μορέιρα που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, όπως και ο Φώτης Παντεκίδης. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Μπέργκστρομ (δεν βγήκε το δελτίο του),  Καρασαλίδης, Οικονόμου, Δεληγιαννίδης, Τσομπανίδης, Παπαβασιλείου και Ανάκογλου.

Η αποστολή των «λιονταριών» για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι:   Χοβάν, Κατσίκας, Τσιλιγγιρης, Αυλωνίτης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Χάγιεκ, Πηλέας, Τσαγκαλίδης, Ντάνκερλαι, Θυμιάνης, Στάϊκος, Ουεντραόγκο, Στίνα, Χατζηστραβός, Τομάς, Μούργος, Μασκανάκης, Σοφιανός, Γούλερι, Άλεξιτς, Μπαϊροβιτς.

Κώστας Πηλέας: «Θα παλέψουμε»

Για τη νέα του ομάδα και τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος ο 25χρονος διεθνής Κύπριος αμυντικός Κώστας Πηλέας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είμαστε έτοιμοι, πάμε δυνατά στο πρωτάθλημα, είμαστε μια νέα ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα με νεαρά παιδιά που όλοι τους διψάνε για επιτυχίες. Σίγουρο είναι δύσκολο το πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς θα πάμε εκεί να παλέψουμε για ότι μπορούμε να κερδίσουμε». 

12 χρόνια μετά

Ο Πανσερραϊκός θα δώσει παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ μετά από 4508 μέρες. Ο τελευταίος του αγώνας στην κορυφαία κατηγορία της χώρας ήταν στις 17 Απριλίου 2011 στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών όταν κι έχασε 4-0 από τον Εργοτέλη.

Με αντίπαλο την παράδοση

Ο Πανσερραϊκός θα αγωνιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας απέναντι του και την παράδοση αφού στα 24 παιχνίδια που έπαιξε στην έδρα του Ολυμπιακού έχει 23 ήττες και μόνο μια λευκή ισοπαλία στις 12 Απριλίου 1970 με προπονητή τον Ρουμάνο Ίλιε Ουάνα. Βέβαια στο τελευταίο του παιχνίδι εκεί, στις 15/01/2011 είχε προηγηθεί σε ένα δίλεπτο με δύο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη αλλά οι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη με 4-2 με δύο γκολ του Πάντελιτς και δύο του Ριέρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More