Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράδοση – παραλαβή στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Μεγάλη παρακαταθήκη αλλά και δύσκολο έργο η συνέχεια

«Έχει γίνει πολλή και καλή δουλειά στο πανεπιστήμιο Αιγαίου αυτά τα πέντε χρόνια , δουλεία που είμαι σίγουρη θα συνεχιστεί από τη νέα διοίκηση, η οποία θα ανοίγει πάντα δρόμους για νέα και περισσότερα», σημείωσε η πρυτάνισσα Χρυσή Βιτζιλάκη, παραδίδοντας τη διοίκηση του πανεπιστημίου Αιγαίου στο νέο Πρύτανη, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ο νέος πρύτανης, ουσιαστικά, ανέλαβε από τον Ιούνιο τα καθήκοντά του, ωστόσο σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή παραλαβής παράδοσης, με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων  και αρχών του νησιού.

Η περίοπτη θέση που κατέχει το πανεπιστήμιο Αιγαίου μεταξύ των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο αποδεικνύει την πολλή καλή δουλειά που γίνεται στο ακαδημαϊκό ίδρυμα του Αιγαίου. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η κ. Βιτζιλάκη, πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα του  Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ που περιλαμβάνονται οι πλέον διακεκριμένοι επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, και στην οποία βρίσκονται 14 καθηγητές και ερευνητές του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Χαιρετισμό απεύθυναν η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για «σταθερή χρηματοδότηση των πανεπιστημίων για την κάλυψη των ακαδημαϊκών αναγκών, της δωρεάν στέγασης, σίτισης και φοίτησης των φοιτητών», αλλά και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο οποίος σημείωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες  παραχώρησης του στρατοπέδου της Μόριας στο πανεπιστήμιο για να δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες. Το παρόν έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More