Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραπλάνησε μεν την Βουλή για τα κορονοπάρτι αλλά ακουσίως, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε τελικά ο φάκελος υπεράσπισης του Μπόρις Τζόνσον για τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται ότι παραπλάνησε τη Βουλή των Κοινοτήτων όταν είπε στους βουλευτές ότι οι αυστηροί κανόνες και οδηγίες για τον Covid είχαν τηρηθεί στο Νο 10 ανά πάσα στιγμή – αλλά ισχυρίζεται ότι τα σχόλια του έγιναν με «καλή πίστη» και ότι «δεν θα ονειρευόταν ποτέ» την απερίσκεπτη παραπλάνηση της Βουλής.

Η διακομματική Επιτροπή Προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία ερευνά το θέμα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος φάκελος ήταν γεμάτος με τυπογραφικά και άλλα λάθη και ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να τον καταθέσει διορθωμένο το πρωί της Τρίτης λίγο μετά τις 8 ώρα Λονδίνου.

Ανάμεσα σε άλλα ο Τζόνσον γράφει ότι δεν αποδεικνύεται ότι παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές, γράφοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο που να δείχνει ότι έλαβα οποιαδήποτε προειδοποίηση ή συμβουλή ότι οποιοδήποτε γεγονός παραβίασε ή μπορεί να παραβίαζε τους κανόνες καθοδήγησης».

Σε απάντηση στη δημοσιοποίηση του φακέλου του Μπόρις Τζόνσον που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Προνομίων, η αναπληρωτής αρχηγός των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Ντέιζι Κούπερ, είπε:

“Ο Μπερλουσκόνι της Βρετανίας ξαναχτυπά. Μετά από αμέτρητα ψέματα, σκάνδαλα και αποτυχίες, ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος μια για πάντα σε αυτή τη συντηρητική σαπουνόπερα”.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More