Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση του νέου δίσκου της Ζωής Τηγανούρια: «Η μέρα του ξεριζωμού» – Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις σας καλούν στην εκδήλωση “Η μέρα του ξεριζωμού” όπου η συνθέτης Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια της για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και την καταστροφή της Σμύρνης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα).

Στην θεματική ενότητα για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης τους στίχους υπογράφει ο Κώστας Ασμανίδης και στην ενότητα για την καταστροφή της Σμύρνης τους στίχους υπογράφουν οι:

Ανδρέας Παράσχος, Μαρία Παπαδάκη, Σταμάτης Μεσημέρης, Σοφία Λιγνού, Γιώργος Κοζαδίνος, Κώστας Καρτελιάς, Σταύρος Σταύρου, Πασχάλης Μπούρας, Κωνσταντίνος Ιερομνήμων, Ηλίας Κατσούλης, Παναγιώτης Τηγανούριας, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

Ερμηνεύουν οι:

Πέγκυ Ζήνα
Μαριώ
Μπάμπης Τσέρτος
Σοφία Μάνου
Βαγγέλης Δημούδης
Μάνος Κουτσαγγελίδης
Αχιλλέας Χαλδαιάκης
Κώστας Τηγάνης
Δόμνα Μέγγα
Μαρία Βακάλη
Θανάσης Βούτσας
Άννα Κατσούλη
Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Αγάθωνας
Βασίλης Κοντογιώργος

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ιστορικός Παντελής Αθανασιάδης, ο συγγραφέας Κώστας Τριανταφυλλάκης και η ιστορικός-αρχαιολόγος Δανάη Μπασαντή.

Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Αλεξανιάν, Γωγώ Ατζολετάκη, Μαίρη Βιδάλη (εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού & Δημ. Σχέσεων Περιφέρειας Αττικής), Ζαχαρίας Ρόχας και Χρήστος Φωτίδης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης οι Ζήνα Κουτσελίνη και Χρήστος Φωτίδης.

Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θρακών Αττικής “Η Θράκη μας” του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Παντζιαρίδη και το Χορευτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι “Χοροπατήματα” του χοροδιδάσκαλου Κωνσταντίνου Πασσαδέλη.

Συνδιοργάνωση: Πολεμικό Μουσείο & Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις

Είσοδος ελεύθερη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More