Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Χίο

Με κάλεσμα για συμμετοχή στην κάλπη, «σε μια δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία αλλαγής» κάλεσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την παρουσίασή τους από τη ΝΕ Επιτροπή του κόμματος το πρωί της Μ. Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου.
Με ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο κατά 50%, οι νέοι υποψήφιοι Αγγελική Βλάττα– πληροφορικός και Μάριος Νεαμονιτάκης– μουσικός, μαζί με τους δύο «παλιούς» Σεβαστή (Σέβη) Πειραντάκου– δικηγόρο και τον νυν βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη– γιατρό εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου από πλευράς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι διεκδικούν μία έδρα, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σχολίασε «από ποιον άραγε», και προσθέτοντας ότι η έδρα δεν είναι πολύφερνη νύφη και ότι «ο λαός τις κατανέμει με την ψήφο του».
«Ο κόσμος επιλέγει με βάση το πρόγραμμα και τις θέσεις του κάθε κόμματος, άρα να επιλέξει καθαρές θέσεις και καθαρό λόγο», πρόσθεσε η Σέβη Πειραντάκου.

Για προσφυγικό- μεταναστευτικό
Οι υποψήφιοι του κόμματος στάθηκαν καθαρά κατά της Νέας Δομής στο Θόλος, παρόλα που αρχικά δεν μίλησαν για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. «Εχουμε διαυγή θέση για νέα Δομή, μικρή, μόνο για καταγραφή- ταυτοποίηση», απάντησαν σε σχετική ερώτηση.
Στην επίθεση που δέχονται από πλευράς ΝΔ ότι με το ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναδούμε ροές, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σχολίασε ότι «είναι σαν να λέει ο κ. Μηταράκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον πόλεμο στη Συρία», τονίζοντας ότι «τα σύνορα φυλάσσονταν, φυλάσσονται και θα φυλάσσονται από τις ένοπλες δυνάμεις».
«Οι ροές σχετίζονται με πολεμικές συρράξεις είτε με εργαλειοποίηση της γείτονος» συνέχισε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και επισήμανε ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουμε αύξηση ροών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. «Αυτό τι σημαίνει ότι δεν φυλάσσονται τα σύνορα;», αναρωτήθηκε.

Κοινοβουλευτική δράση Αν. Μιχαηλίδη
Ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε και μια παρουσίαση της δικής του κοινοβουλευτικής δράσης, με 54 ερωτήσεις να έχει καταθέσει ο ίδιος για θέματα υγείας, έργων υποδομής, προσφυγικό, μαστιχοπαραγωγούς κ.α., 11 επίκαιρες ερωτήσεις αλλά και 44 αναφορές που αφορούσαν και θέματα των νησιών του νομού Σάμου.
Στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στα ζητήματα Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αυτή η Κυβέρνηση ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης και ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις, σκληρή αστυνομοκρατία και με ένας εξοργιστικός τρόπος ευμενής προς τους «ημέτερους» που δημιουργείται «ένα σκηνικό που αγγίζει τα όρια της πολιτικής ανωμαλίας… που θυμίζει το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς».

Υποψήφιοι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Αγγελική Βλάττα επέμεινε κύρια στα θέματα της καθημερινότητας και της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι είναι «πρωταρχικά» για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα έχουν στο πρόγραμμα των 50 ημερών.
Ο Μάριος Νεαμονιτάκης παρουσίασε τα θέματα πολιτισμού και λέγοντας ότι αυτά «τα 4 χρόνια οι άνθρωποι της τέχνης δοκιμάστηκαν όσο ποτέ άλλοτε».
Στην παρουσίαση- ανάλυση του συνθήματος «Δικαιοσύνη παντού» αναφέρθηκε η Σέβη Πειραντάκου, με αναφορές στα θέματα των υποκλοπών.
«Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα μας στηρίξουν για το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια», τόνισε τέλος, καλώντας στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η συντονίστρια Χίου του κόμματος Βάσω Μιχαλοπούλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More