Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του Κολινδρού

Το μήνυμα της γρήγορης μεταρρύθμισης των ενόπλων δυνάμεων έστειλε από τον Κολινδρό Πιερίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της επανάστασης του 1878, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αποτελεί πατριωτικό καθήκον και τιμή της μνήμης των προγόνων μας.

«Η εθνική κληρονομιά δεν υφίσταται για να αποτελεί κειμήλιο, ειδικά μάλιστα στην εποχή που ζούμε σήμερα, μια εποχή γεμάτη πρωτοφανείς προκλήσεις και σε ένα περιβάλλον που με εξαιρετική ταχύτητα προκύπτουν νέοι κίνδυνοι. Σε αυτό το περιβάλλον το εθνικό καθήκον όλων μας διευρύνεται. Οφείλουμε λοιπόν να εδραιώσουμε την εθνική μας ενότητα και την εθνική μας ομοψυχία», όπως δήλωσε ο κ.Δένδιας.

«Τιμούμε την ύψιστη, μεγάλης σημασίας επανάσταση, στις 18 Φεβρουαρίου 1878 από τον επίσκοπο Κίτρους, Νικόλαο Λούση που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης εδώ στον Κολινδρό και ξεσήκωσε τους κατοίκους όλης της περιοχής», όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Πύδνας Κολινδρού, Χρήστος Κομπατσιάρης.

Με δοξολογία στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Επισκόπου Νικολάου Λούση και κατάθεση στεφάνων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις και στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Τσατσάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More