Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παύλος Μαρινάκης για το μετρό Θεσσαλονίκης: «Περάσαμε από τους μουσαμάδες, στα βαγόνια»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 7ο Αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζονται έρευνες μελέτες, αλλά και προτάσεις για την νέα ατζέντα της πόλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, ήταν το απόγευμα ο κεντρικός ομιλητής και κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «αυτή την τετραετία όλα τα έργα που ξεπάγωσαν την προηγούμενη τετραετία θα τα δούνε οι πολίτες στην καθημερινότητά τους», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το μετρό της Θεσσαλονίκης για το οποίο όπως είπε «περάσαμε από τους μουσαμάδες, στα βαγόνια». Παράλληλα αναφέρθηκε στις 400.000 νέες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι «αυτό δεν έτυχε, πέτυχε», ενώ υπήρξε και μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του κ.Μαρινάκη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη αναφορικά με την κατασκευή του flyover, για το οποίο ο δεύτερος είχε ζητήσει να πάει πίσω η κατασκευή του, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το μετρό. Ο κ.Μαρινάκης είπε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει τις πρόσκαιρες λύσεις, αλλά τις μόνιμες, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Ο κ,.Αγγελούδης όταν πήρε το λόγο απάντησε, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή ήταν εναντίον της βιαστικής έναρξης των εργασιών του fly over και δικαιωνόμαστε από αυτά που βλέπουμε στους δρόμους» ζητώντας μέτρα που θα απαλύνουν τα προβλήματα που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς, λέγοντας ότι με «αυτά τα μέτρα να αποφευχθεί να καταδικαστεί η πόλη στην απόλυτη παράλυση», ενώ όπως είπε πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα είναι η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας. Στο θέμα της κατασκευής του flyover, αναφέρθηκε και ο κ.Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας μεταξύ άλλων, «ότι δεν ήμασταν πραγματικά έτοιμοι».

Ρεπορτάζ: Ίων Τσώχος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More