Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πειραματικό έργο για τις προεκλογικές ομιλίες με την τεχνητή νοημοσύνη

Το σύστημα Chat GPT, μια ομάδα δημοσιογράφων, ένας πολιτικός επιστήμονας και μια προεκλογική περίοδος. Ο Μη Κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός Οργανισμός iMEdD εφάρμοσε ένα πειραματικό έργο για την ανάλυση των προεκλογικών ομιλιών με τη βοήθεια του νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, για το οποίο μίλησε όλος ο κόσμος.

Οι άξονες που μελέτησε το πρότζεκτ είναι τα επίπεδα πόλωσης και λαϊκισμού, το συναισθηματικό κλίμα, που δημιουργούν αλλά και τις θεματικές, στις οποίες αναφέρονται οι προεκλογικές ομιλίες έξι πολιτικών αρχηγών. Τα  πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη εξαχθεί.

Η ομάδα εργασίας δεν επαναπαύτηκε στα αποτελέσματα του Chat GPT και οι συμμετέχοντες του έργου ήλεγχαν και διόρθωναν όποτε χρειαζόταν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Η συνεργασία ωστόσο ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης έδωσε πολύ γρήγορα ένα ακόμα εργαλείο στους Έλληνες ψηφοφόρους για τις εκλογές 2023.

Η ιδέα και ο συντονισμός  του έργου ανήκουν στον Θανάση Τρομπούκη και την Κέλλυ Κική ενώ η υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με το Datalab του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More