Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πενήντα χρόνια προσφοράς στην ελληνική παροικία γιορτάζει φέτος η Pronia της Μελβούρνης

Τα 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης κλείνει φέτος ο οργανισμός «Πρόνοια» που ιδρύθηκε το 1972 με στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στους ελληνόφωνους μετανάστες της Βικτώρια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η ΠΡΟΝΟΙΑ εξελίχθηκε στον κορυφαίο κοινοτικό οργανισμό που είναι σήμερα προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε όλη τη Βικτώρια.

Σήμερα η «Πρόνοια» προσφέρει  υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ομογενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, οικογένειες, άτομα με χρόνιες παθήσεις, νεοφερμένους μετανάστες και παιδιά.

Μεταξύ άλλων, η Πρόνοια,  διατηρεί τον παιδικό σταθμό Alpha στο Richmond, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές, διαθέτει υπηρεσίες φροντιστών για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς και προσφέρει προγράμματα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε διάφορες μέρη της Μελβούρνης. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, η Πρόνοια έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην επαρχία της Βικτώριας.

Σημειώνεται ότι η κεντρική εκδήλωση της επετείου θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του καταξιωμένου ομογενούς ηθοποιού Γιώργου Καπινιάρη.

Πηγές: sbs.com.au – neoskosmos.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More