Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Περίπατος” για την Ουκρανία

 

Για τον πρώτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, οι Ουκρανοί πέρασαν με εμφατικό τρόπο από την Αρμενία, όπου νίκησαν με 5-0 και παραμένουν σε τροχιά ανόδου.

Η Ουκρανία ήταν καταιγιστική και επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο. Επικράτησε με 5-0 επί της Αρμενίας εκτός έδρας, βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου στη Λιγκ Β και την Τρίτη (27/9) θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στην Σκωτία για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Nations League.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για την Αρμενία στο 5′, αλλά ο Λούνιν είπε “οχι” σε τετ α τετ απέναντι στον Ζελαραγιάν. Η πρώτη τελική των Ουκρανών στο ματς ήρθε στο 18′, με το σουτ του Τσιγκάνκοφ να περνάει αρκετά άουτ από την εστία του Γιουρτσένκο. Ένα λεπτό αργότερα (19′), ο 24χρονος εξτρέμ της Ντιναμό Κιέβου απείλησε ξανά, με τον Αρμένιο κίπερ να αποκρούει και να βγάζει την μπάλα κόρνερ.

Η Ουκρανία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 22′, έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Ζουμπκόφ στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Τιμτσούκ, που πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-0 για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Αρμενία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 40′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζελαραγιάν δεν ανησύχησε τον Λούνιν. Τίποτα δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 1-0, χάρη στο γκολ του Τιμτσούκ στο 31ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για την Αρμενία, αλλά το απευθείας χτύπημα φάουλ που επιχείρησε ο Ντασιάν πέρασε άουτ, με τον Λούνιν να ελέγχει την πορεία της μπάλας. Στο 49′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Μπαρσεγιάν να κάνει το γυριστό σουτ και τον τερματοφύλακα τον Ουκρανών να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 57′ η Ουκρανία ήταν αυτή που σκόραρε και έκανε το 2-0, χάρη στο γκολ του Ζουμπκόφ, έπειτα από ωραία ασίστ του Τιμτσούκ, με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται και στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων, αυτή τη φορά όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ντοβπίκ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε το 3-0 για τους Ουκρανούς στο 69′. Η Αρμενία κατέρρευσε και ο Ιγκνατένκο στο 81′ και ο Ντόβμπικ στο 84′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας τους, γράφοντας το τελικό 5-0 για τους φιλοξενούμενους.

Γκολ:  / 22′ Τιμτσούκ, 57′ Ζουμπκόφ, 69′ Ντόβμπικ, 81′ Ιγκνατένκο, 84′ Ντόβμπικ

Κίτρινες: 71′ Ντασιάν, 88′ Χαρουτγιουνγιάν / 30′ Σιντορτσούκ, 62′ Κριβτσόφ

Αρμενία: Γιουρτσένκο, Ντασιάν, Χαμπαρντζουμιάν, Μικογιάν (75′ Βοσκανγιάν), Κάλισιρ, Μαργκαριάν (75′ Αραράτ), Μπιτσακχτσιγιάν (46′ Χαρουτγιουνγιάν), Γκριγκοριάν, Μπαϊραμγιάν, Μπαρσεγιάν (63′ Σαγκογιάν), Ζελαραγιάν (83′ Σερομπγιάν)

Ουκρανία: Λούνιν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Κατσαράμπα, Τιμτσούκ, Σιντορτσούκ (46′ Πιχαλιόνοκ), Ιγκνατένκο, Μικολένκο, Ζουμπκόφ (71′ Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (66′ Γιαρμολένκο), Τσιγκάνκοφ (66′ Ντόβμπικ)

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More