Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια και ΔΠΘ στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στην ΑΜ-Θ με ειδικό πρόγραμμα

Σε ισχύ από από σήμερα η συνεργασία για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την υπεραξία των παραγόμενων προϊόντων στην ΑΜ-Θ, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης. Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε από κοινού την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο.
Πρόκειται για ένα τριετές Πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους ύψους 279.000 € και το οποίο θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Βασίλη Δελησταμάτη και του Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Σπύρου Κουτρούμπα.
Στόχος του Προγράμματος είναι να φέρει κοντά τους παραγωγούς του Πρωτογενούς τομέα με τους επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, για την διάχυση και την εφαρμογή της νέας γνώσης, που θα καλύπτει την καλλιέργεια, την ποιότητα και την διάθεση του προϊόντος.
Από τις πρώτες δράσεις του προγράμματος είναι η δημιουργία πιλοτικών αγρών, προκειμένου να δουν οι αγρότες την διαφορά στο κόστος και την ποιότητα του προϊόντος, με βάση τη συμβουλευτική από το πρόγραμμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More