Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο Πρώτο: Οι τούρκοι ψαράδες μπορεί να μην είναι αθώοι, αλλά βαλτοί (audio)

«Οι ψαράδες μας στα ακριτικά νησιά, συχνά έχουν το άγχος της παρενόχλησης από τουρκικές ακταιωρούς ή από ψαράδες που μπορεί να μην είναι αθώοι, να είναι βαλτοί και να πηγαίνουμε από το ένα μικροεπεισόδιο στο άλλο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλιείς από την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που προκαλούνται ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι είναι σχεδόν καθημερινά. Κάποια είναι μικρά και δεν μαθαίνονται, κάποια πιο μεγάλα όπως αυτό του Φαρμακονησίου στο οποίο υπήρχε και ανταλλαγή πυροβολισμών. «Εμείς παίρνουμε δύναμη από τους κατοίκους των μικρών ακριτικών νησιών και αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν κάθε φροντίδα, κάθε υποστήριξη. Είναι απόφαση ζωής να μένουν εκεί, που λειτουργεί ευεργετικά για τους υπόλοιπους Έλληνες. Για τους δικούς μας ψαράδες, για αυτές τις οικογένειες, η αλιευτική δραστηριότητα είναι και ο μόνος λόγος που παραμένουν στα ακριτικά νησιά. Αν λείψει αυτό το εισόδημα, αυτή η δραστηριότητα, δεν αποκλείεται να πάρουν την απόφαση να φύγουν», συμπλήρωσε.

Εύστοχη η επιστολή Δένδια στο Μπορέλ – Τέρμα τα κακομαθημένα που γίνονται ξαφνικά καλά παιδιά μέσω της ανοχής

Ερωτηθείς για την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Τζοζέπ Μπορέλ, o περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύστοχο αίτημα του υπουργού για την εφαρμογή του κανονισμού, ο οποίος περιγράφει μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας. «Τα κακομαθημένα και άτακτα παιδιά, η ανοχή τα κάνει ακόμα χειρότερα. Αυτή την περίοδο ζούμε τις ακραίες συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι μόνο ρητορική η έξαρση και η ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Ζούμε την ακραία συμπεριφορά της Τουρκίας. Αυτή η πρόταση του Νίκου Δένδια δεν είναι παρά η εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού κανονισμού που είναι σε ισχύ και προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα. Τέρμα με τα κακομαθημένα που γίνονται ξαφνικά καλά παιδιά μέσω της ανοχής», εξήγησε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More