Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφερειακή Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου: Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 18/6

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ συμμετέχει στην Πανελλαδική ημέρα δράσης των φορέων των Ατόμων με Αναπηρίες και των γονέων παιδιών με αναπηρία.

Η Κινητοποίηση θα γίνει το Σάββατο 18 Ιούνη, στο πλαίσιο της κεντρικής κινητοποίησης στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, με αιχμή των θεμάτων την υγεία, την ειδική αγωγή, την ακρίβεια αλλά και τις ανησυχητικές εξελίξεις στα θέματα του πολέμου.
Στη Χίο η ημέρα Δράσης των Α. με Α. θα γίνει στην πλατεία Βουνακίου, το Σάββατο, στις 10.30 π.μ..

Καλούνται επίσης τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Βόρειο Αιγαίο να προχωρήσουν σε ενημέρωση με βάση το πανελλαδικό πλαίσιο δράσης, εμπλουτίζοντάς το, στη βάση και των άμεσων οξυμένων ιδιαίτερων προβλημάτων σε κάθε νησί και χώρο.

Ως κομβικά ζητήματα θέτονται “αυτά της αποκατάστασης των κινητικά αναπήρων, που έχει σταματήσει λόγω της αποψίλωσης των ΚΕΦΙΑΠ στα νησιά, της υποστελέχωσης της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής, αλλά και της ακρίβειας.

“Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι συνάδελφοι μας, κατά κανόνα άνεργοι ή με πενιχρά επιδόματα (όπως άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κακώσεις, τραυματισμοί κ.α.) να αναζητούν Κέντρα Αποκατάστασης φεύγοντας από τα νησιά με απαγορευτικά κόστη (χιλιάδες ευρώ ανά μήνα, έξοδα μετακίνησης κ.λ.π.)”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επίσης σχετικά με τη Νοσοκομειακή περίθαλψη στη Χίο, σημειώνεται ότι λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως Ογκολόγος, Παιδοψυχίατρος, Φυσίατρος, Οδοντίατρος και Ορθοδοντικός για ΑμεΑ.
Στα αιτήματα επισημαίνεται και η δυσκολία μετακίνησης.
Ζητούνται έτσι συχνότερα δρομολόγια πλοίων με σύγχρονα – ασφαλή πλοία μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών και Ηπειρωτικής Ελλάδας, με δραστική αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία. Αλλά και αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης, εξειδικευμένο προσωπικό, καμπίνες, αναβατόρια και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες και άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει καμπίνα με κρεβάτι που να μπορεί να εξυπηρετήσει άτομο με αναπηρία, που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More