Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περού: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο κέντρο της Λίμα για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Η πρόεδρος του  Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι  θα παρατείνει την  κατάσταση έκτακτης ανάγκης  για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Cercado de Lima, το ιστορικό κέντρο όπου βρίσκονται το κυβερνητικό παλάτι, τα κεντρικά γραφεία του Κογκρέσου και το Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης και άλλοι δημόσιοι φορείς.

Η ανακοίνωση της αρχηγού του κράτους ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πολυπληθείς περιοχές  San Juan de Lurigancho και San Martín de Porres  στη Λίμα, καθώς και σε αρκετές συνοικίες της βόρειας πόλης  Sullana, για την  εξάρθρωση της μαφίας του οργανωμένου εγκλήματος  σε αυτές τις περιοχές.

«Θα επεκτείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για εσωτερική τάξη στο Cercado de Lima, για να στηρίξουμε τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει σε μικρές επιχειρήσεις και να  παρέχουμε ασφάλεια στους χιλιάδες τουρίστες  που επισκέπτονται το ιστορικό μας κέντρο», δήλωσε η Boluarte μετά τη συμμετοχή της σε μια σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Πολίτη στην πόλη Τρουχίγιο.

Η πρόεδρος είπε επίσης στον δήμαρχο της Λίμα, Rafael López Aliaga, να υπολογίζει πάντα στην υποστήριξη της κυβέρνησης, της Εθνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που ενεργούν υπό τον εσωτερικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της κήρυξης έκτακτης ανάγκης. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί έως και 28%

Στην καταληκτική της ομιλία, η πρόεδρος παρουσίασε την πρόοδο που σημειώθηκε στην ασφάλεια των πολιτών δύο εβδομάδες μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις δύο συνοικίες της Λίμα και επτά της Σουλάνα.

Ωστόσο,  άλλες περιοχές της περουβιανής πρωτεύουσας έχουν αρχίσει να έχουν μεγαλύτερη παρουσία σοβαρών εγκλημάτων  που συνδέονται με μαφίες εμπορίας και εκβιασμών, όπως έδειξε η Εθνική Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες.

Από την άλλη, η Boluarte ανακοίνωσε επίσης στο Trujillo ότι το Κέντρο Διοίκησης, Ελέγχου, Υπολογιστών και Επικοινωνιών της Εθνικής Αστυνομίας θα εκσυγχρονιστεί για να βελτιώσει την κίνησή του με μηχανισμούς συναγερμού, εκτός από την εγκατάσταση 10.000 καμερών παρακολούθησης στη Λίμα με επένδυση 15 εκατ. σόλες (3,9 εκατ. δολάρια ή 3,7 εκατ. ευρώ).

Πηγή:RTVE.es/EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More