Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πιο φτωχό σε γιατρούς το Νοσοκομείο Πύργου”

Δυναμική κινητοποίηση στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου» πραγματοποίησαν οι υπάλληλοί του, ζητώντας την κατάργηση οποιουδήποτε νομοσχεδίου που λειτουργεί εις βάρος τους και την ανανέωση των συμβάσεών τους ή την μονιμοποίησή τους στις μονάδες υγείας που όλο αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

Ενδιαφέρον παρουσίασαν τα στοιχεία που ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργηαζομένων κ. Γεωργίου, για το ποσοστό των συμβασιούχων στο νοσοκομείο που  φτάνει το 40% και κάλεσε τους πάντες να αναλογιστούν τι θα συμβεί σε περίπτωση που σταματήσουν οι συμβάσεις τους. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το ποσοστό αυτό είναι ανάλογο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πως αν δεν υπάρξει ανανέωση συμβάσεων θα «βουλιάξει» το εθνικό σύστημα υγείας.

«Ενώ έχουμε μιλήσει για ενδυνάμωση, όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε τελικά αποδυνάμωση και γινόμαστε ακόμα πιο φτωχοί σε ιατρικό προσωπικό. Ήδη έχουν εκφράσει και οι επικουρικοί ορθοπεδικοί την πρόθεση τους να μην ανανεώσουν τη σύμβασή τους, όπως και ένας ακόμα συνάδελφος χειρουργός. Αντιλαμβάνεστε πως δύο ακόμα κενά στα ήδη προβληματικά τμήματα του νοσοκομείου θα κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη», είπε ο Πρόεδρος ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ της ΑΔΕΔΥ και Σωματείων Εργαζομένων από άλλους τομείς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More