Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήθος κόσμου αναμένεται στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου

Με κάθε επισημότητα αναμένεται να τελεστεί σήμερα στις 17:00 στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας, η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου.

Τα μηνύματα «Καλώς ήλθατε Παναγιώτατε» και «Ευλογημένος ο Ερχόμενος» κοσμούν τον χώρο έξω από τον ναό.

Στην τελετή αναμένεται να βρεθεί πλήθος κόσμου ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, Χρυσόστομος Σταμούλης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας ότι πρόκειται για μία απλή και λιτή τελετή, ο νέος μητροπολίτης θα μπει στην εκκλησία, θα ακολουθήσει μία τελετουργία δοξολογικού χαρακτήρα, που διαρκεί 20-25 λεπτά, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί υποδοχής εκ μέρους των τοπικών αρχών και στη συνέχεια ο νέος μητροπολίτης θα εκφωνήσει την ενθρονιστήρια ομιλία του.

«Ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είναι ένας νέος άνθρωπος, που αγαπάει την εκκλησία, γνωρίζει από διοίκηση, μέχρι πρότινος ήταν ο αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, που σημαίνει ότι από τα χέρια του περνάνε όλα τα μείζονα θέματα της εκκλησίας της Ελλάδας και είναι αυτός, ο οποίος έρχεται σε επικοινωνία και με τα μέλη της εκκλησίας και με τη δημόσια πλατεία, τους φορείς εκτός εκκλησίας.

Έχει διοικητική εμπειρία, έχει μεγάλη αγάπη στην εκκλησία, είναι ένας άνθρωπος του καιρού του, αφουγκράζεται την πνοή του ανέμου των ημερών μας και έχω την αίσθηση ότι δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες η έλευσή του στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, μία πόλη, που έχει μία από τις δύο Θεολογικές Σχολές της χώρας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και μία κοινωνία, η οποία περιμένει και αναμένει πολλά από την εκκλησία.

Έχω την αίσθηση ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε ένα νέο παράδειγμα μητροπολίτη, θα δούμε τον μητροπολίτη να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και να είναι ένας εξ ημών», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More