Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: 39 νεκροί, 9 αγνοούμενοι και 34 τραυματίες – «Να σωθούν ζωές», διατάσσει ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε σήμερα Δευτέρα 17/7 να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες έπειτα από τις πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών έφθασε πλέον τους 39 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 12 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε υπόγεια σήραγγα η οποία πλημμύρισε.

Οι βροχές σφυροκοπούν κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας από την Πέμπτη, καθώς η περίοδος των βροχοπτώσεων, που συνήθως αρχίζει στα τέλη του Ιουνίου, φθάνει στην κορύφωσή της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, άλλοι εννέα άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 34 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στα θύματα, τα 12 βρέθηκαν σε υπόγεια σήραγγα στην πόλη Τσόνγκτζου (κεντρικά), όπου συνολικά 16 οχήματα, ανάμεσά τους λεωφορείο, παγιδεύτηκαν εξαιτίας στιγμιαίας πλημμύρας μετά την κατάρρευση αναχώματος σε κοντινό ποταμό. Άλλοι εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν εκεί.

Ο κ. Γιουν, κατά τη διάρκεια έκτακτης διυπηρεσιακής συνεδρίασης την οποία συγκάλεσε για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, έδωσε διαταγή να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες από τις αρχές για να σωθούν ζωές και δεσμεύτηκε πως θα υποστηριχθούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση, μεταξύ άλλων με την κήρυξη ζωνών καταστροφής στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More