Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλούσιες δράσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δ. Τεμπών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. για 5η χρονιά διοργάνωσαν δυο εβδομάδες λαογραφικών δράσεων του προγράμματος «Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;» , με το σύνθημα “Στη Ραψάνη όμορφο χωριό, Δημιουργικές σχέσεις ανθρώπων που μεταβάλλουν ένα φυσικό περιβάλλον σε πολιτισμικό από 20 έως 31 Ιουλίου 2022”.

Οι δράσεις απευθύνονταν σε παιδιά και ενήλικες, έχοντας ως βάση την λαογραφική παράδοση του χωριού, τις ιστορίες, τα παραμύθια, τα τοπωνύμια, τις βρύσες, τα μονοπάτια, τα εξωκλήσια, αλλά και το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη μουσική του τόπου. Εκμεταλλευόμενοι το φυσικό περιβάλλον του χωριού, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα όμορφα, γραφικά μέρη της κοινότητας της Ραψάνης.

Φέτος όμως οι δράσεις υλοποιήθηκαν και σε άλλα χωριά του Δήμου σε μία προσπάθεια σύνδεσης των τόπων της ευρύτερης περιοχής.

Εκλεκτοί καλεσμένοι και φέτος βρέθηκαν στο χωριό: η Φανή  Καλοκαιρινού  Διευθύντρια του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, η Κωνσταντίνα Κόντσα, Επιστημονική Υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, η Νικολέττα Νταγγάρα, Πολιτιστική Διαχειρίστρια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, η Λένα Χαίδουτη, Παραμυθού και Mindest Coach. Συνεργάστηκαν επίσης  ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Πυργετού και η ομάδα των Περιπατητών Ραψάνης.

Ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση των δράσεων έγιναν από την Χάιδω Πανταζή και τον Αλέξανδρο Γεωργίου .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More