Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το φετινό καλάθι των Χριστουγέννων- Αρχίζει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

Οκτώ προϊόντα θα περιλαμβάνει το φετινό καλάθι των Χριστουγέννων. Γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να εντάσσονται για πρώτη φορά σε αυτό.

Το καλάθι των Χριστουγέννων έρχεται και φέτος για να γεμίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των καταναλωτών. Από τις 13 Δεκεμβρίου, οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι» για ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι, ενώ έρχεται και το «καλάθι του Αι Βασίλη» με δώρα και παιχνίδια σε χαμηλότερες τιμές.

Πάντως, η φετινή προσθήκη των παραδοσιακών γλυκών στο “Καλάθι των Χριστουγέννων” , βρίσκει αντίθετους τους ζαχαροπλάστες που καλούν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα τους, ώστε να στηρίξουν τον κλάδο τους.

Στο μεταξύ, εκτός από τα εορταστικά καλάθια, ανακοινώθηκε και η παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Από σήμερα οι άνεργοι βλέπουν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων.

Το ποσό φτάνει στα 479 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξάνεται αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά, εφόσον βεβαίως υπάρχει εγγεγραμμένη ανεργία για όλη την περίοδο από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα συνολικά πρόκειται για 160 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 346.000 δικαιούχους.

Για τους συνταξιούχους, κλείδωσαν οι ημερομηνίες 20 και 22 Δεκεμβρίου. Μαζί με την σύνταξη του Ιανουαρίου θα φανεί και η αύξηση σε ποσοστό 3%, η οποία θα ισχύσει για όλο το 2024.

Το επίδομα των 100 με 200 ευρώ είναι μια εφάπαξ ενίσχυση, θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου σε όσους έχουν την λεγόμενη προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ. Όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά και είναι ταυτόχρονα χαμηλοσυνταξιούχοι, θα πάρουν την ίδια ημέρα την ενίσχυση εφάπαξ και αυτή των 150 ευρώ.

Στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Εκτός από τα 150 ευρώ των χαμηλοσυνταξιούχων, είναι και η 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος που θα πάρουν οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων. Τέλος στον ιδιωτικό τομέα θα καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός στις 21 Δεκεμβρίου. Υποχρέωση είναι να έχει απασχοληθεί κάποιος για το σύνολο του διαστήματος από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο.

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου Δημήτρης Χατζηκόρτσου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More