Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιο κοντά Έβρος – Γαλλία σε προοπτικές συνεργασίας σε οικονομικό, ενεργειακό, τουριστικό επίπεδο

Στην ενεργοποίηση ενός  διαύλου επικοινωνίας προκειμένου να βρεθούν πεδία και προοπτικές συνεργασίας σε οικονομικό, ενεργειακό, τουριστικό και κοινωνικό επίπεδο, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των Μεταποιητικών επιχειρήσεων του Εβρου  και τα μέλη του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με επικεφαλής την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα κ.Laurence Auer, στην συνάντηση που είχαν  πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.

 «Έγινε μια εποικοδομητική  συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών και συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα για την συνέχεια και αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Έβρου κ. Χρήστος Γιορδαμπλής, υπογραμμίζοντας πως «στον κόσμο των επιχειρήσεων τα πράγματα δεν κινούνται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει σημαντικό προγραμματισμό και προεργασία  για να μπορέσει μια επιχείρηση να πουλήσει στο εξωτερικό, να εξάγει η να εισαγάγει μηχανήματα πρώτες ύλες από μια άλλη χώρα και όλα αυτά χρειάζονται κατάλληλο πλαίσιο. Η συζήτηση λοιπόν επικεντρώθηκε στο πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό περιβάλλον που να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εστιάζουν στο στόχο τους και όχι στην δυσκολία της διαδικασίας».

Αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει το λιμάνι  στις προοπτικές  συνεργασίας  με την Γαλλία και όχι μόνο, ο κ. Γιορδαμπλής είπε πως «το λιμάνι είναι ένας σημαντικός καταλύτης ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αρκεί να το δούμε συνδυαστικά με όλα τα υπόλοιπα και αρκεί να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα γίνουν σωστά για το συμφέρον της περιοχής και όχι μεμονωμένα που συνήθως γίνονται στην χώρα μας».

«Το ζητούμενο είναι να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Έτσι λοιπόν είναι  πολύ σημαντικό τα θέλω των επιχειρήσεων να είναι γνωστά και στους εκπροσώπους του Δήμου ,του Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, έτσι ώστε σαν περιοχή να μπορέσουμε να την οδηγήσουμε σε μια πραγματική ανάκαμψη οικονομική πρώτα από όλα,» κατέληξε ο κ. Γιορδαμπλής.

Με την  κ. Laurence Auer συναντήθηκε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που απορρέουν από την γεωστρατηγική της  θέση  καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, ενώ συζητήθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας στη δυνατότητα νέων επενδυτικών σχημάτων, στον τουρισμό, την ενέργεια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την γαστρονομία.

Την συνάντηση  διοργάνωσε  ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Έβρου σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More