Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτικές κόντρες πυροδοτούν οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή

Πολιτική αντιπαράθεση έχει πυροδοτήσει το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνίστρια την Εύα Καϊλή. Σχετικά με την υπόθεση, ρωτήθηκε ο υπουργος Εξωτερικών Νικος Δενδιας προσερχόμενος στο Συμβουλιο Εξωτερικων Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και απάντησε «Διεξάγεται έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε «Δεν θα δεχτώ ούτε ψήγμα υπόνοιας σε θέματα διαφάνειας». «Κανείς από την κυβέρνηση δεν απέδωσε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η κ. Καϊλή είχε στενές πολιτικές σχέσεις με τον κ. Ανδρουλάκη. Συμπορεύτηκαν μαζί όταν ο κ. Ανδρουλάκης είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Qatargate: Ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων – «Πάγωμα» της περιουσίας Καϊλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι η Εύα Καϊλή «λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Η κυβέρνηση τόνισε ότι «ένα προβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορει να χρεωνεται σε αλλους» και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για καθυστερημενη αντιδραση του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα δεχτώ ούτε ψήγμα υπόνοιας σε θέματα διαφάνειας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ 1 σημείωσε «πιάνεται ένα στέλεχος να χρηματίζεται, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν και να πούμε ότι είναι πρόβλημα της ΝΔ είναι για γέλια και για κλάματα και ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης να διαγράφει αναρτήσεις του, αυτά δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά»

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, αλλά και η πολύκροτη υπόθεση με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή μονοπώλησαν τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε μεταξύ άλλων, πως κανείς από την κυβέρνηση δεν απέδωσε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, να μετατρέψει το ζήτημα σε πολιτικό, υποστηρίζοντας πως αυτό έσπευσε να το κάνει ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήταν στριμωγμένος και θυμωμένος.

«Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η υπόθεση Καϊλή σχετίζεται με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας πως «Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε το νήμα που ακολούθησαν οι βελγικές αρχές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση, καθώς πρώτον συνιστά ρήγμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στη λειτουργία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και δεύτερον, αφορά μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο OPEN, ανέφερε πως «έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν Μενουμευρωπαίος. Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σημείωσε « Τον Δούρειο Ιππο ο Νίκος Ανδρουλάκης έπρεπε να τον είχε ανακαλύψει νωρίτερα. Άργησε.

Για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το ευρωκοινοβούλιο ρωτήθηκε ο υπουργος Εξωτερικών Νικος Δενδιας προσερχόμενος στο Συμβουλιο Εξωτερικων Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. «Διεξάγεται έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε» είπε ο κ. Δένδιας

«Ήταν μικρότερες οι αποστάσεις της Εύας Καϊλή από τη ΝΔ απ΄ότι με το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Υπήρξε άγαρμπη βιασύνη μερίδας της ΝΔ, να παντρέψει την υπόθεση της κ. Καϊλή με το σκάνδαλο των υποκλοπών (audio)

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε σωστά και αμέσως ως όφειλε» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Εδώ και καιρό η κυρία Καϊλή βρισκόταν σε απόσταση από το ΠΑΣΟΚ»

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν οτι οι πολιτικές θεσεις που εξέφραζε η Ευα Καιλη την καθιστούσαν ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ.

Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Ρεαλιστικό βήμα η τοποθέτηση Ανδρουλάκη – Υπάρχει ατζέντα συγκλίσεων (audio)

«Δεν είναι σωστό να προσπαθούν αλλά κόμματα να μεταθέσουν στη Νέα Δημοκρατία οποιαδήποτε ευθύνη σε σχέση με το πρόσωπο της κυρίας Καϊλή» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Στο ίδιο πολιτικό Πάνελ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε «Μύριζε άσχημα η τοποθέτηση της κυρίας Καϊλή» στην ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Η αίσθηση μου είναι ότι προς το παρόν βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου και αυτή η ιστορία δε κάνει μόνο ζημιά στη κυρία Καϊλή και στο κόμμα της, αλλά και σε όσους από τη ΝΔ την αβαντάριζαν και τώρα κάνουν πως δε τη γνώριζαν», όπως ανέφερε «Δε πέφτω από τα σύννεφα» ενώ υπογράμμισε «Επειδή και στην Ελλάδα έχουμε θέματα διαφθοράς, να έχουμε αστυνομικές και δικαστικές αρχές, που να καταπολεμούν το έγκλημα με τη δραστικότητα που βλέπουμε τώρα και στις βελγικές αρχές»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More