Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια (video)

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στέλνει η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του 29χρονου, διαμηνύοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν και οι υπεύθυνοι θα υποστούν τις συνέπειες. Σφοδρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παραμένει εξαφανισμένος, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά την παραίτηση Οικονόμου.

Να αναζητηθούν σε βάθος οι ευθύνες και να υποστούν συνέπειες όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς από το κυβερνών κόμμα αναγνωρίζουν πως υπήρξαν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη από την Ελληνική Αστυνομία. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα υπάρχει πόρισμα της ΕΔΕ, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο ertnews, και πρόσθεσε ότι “κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο”.  Συγκεκριμένα ο Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε: «ούτε εγώ, ούτε ο Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, θα αποδοθούν οι ευθύνες, εκεί που πραγματικά υπάρχουν! Σε λιγότερο από μήνα θα υπάρχει το πόρισμα της ΕΔΕ, στο απυρόβλητο δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός, ούτε ο αρχηγός. Επειδή δε λειτουργούμε με επικοινωνιακούς όρους αλλά με όρους ουσίας, διεξάγεται η ΕΔΕ, επί του πορίσματος κανείς δεν έχει κανείς ασυλία».

“Βολές” κατά της κυβέρνησης εκτοξεύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παραμένει εξαφανισμένος, ενώ η χώρα συγκλονίζεται από την άγρια δολοφονία του νεαρού οπαδού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, τόνισε πως:  «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ένας υπουργός σαν τον κύριο Οικονόμου θα αποτελούσε παρελθόν θα είχε ήδη παραιτηθεί θα ήταν αυτονόητο. Δίπλα στην εμφανή αδιαφορία στην ασύλληπτη ανικανότητα η στάση του αρμόδιου υπουργού έρχεται και προσθέτει και επιτείνει το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνεται ότι: «Εδώ και δύο ημέρες η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος. Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων».

Ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ανέφερε πως: «Δεν ζητάμε παραίτηση απλά του αρμόδιου Υπουργού του κ. Οικονόμου “για να πέσει ‘’αίμα στην αρένα’’, το ζητάμε  ως αναφορά πολιτικής υπαιτιότητας και πραγματική απόδοση ευθυνών για τα πολύ σοβαρά λάθη που έγιναν, γιατί η τραγωδία αυτή θα μπορούσε να αποτραπεί».

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας ξεκαθάρισε ο Κώστας Κατσαφάδος σημειώνοντας ότι η πληροφόρηση ήρθε αργά το βράδυ, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια: «είμαστε συνηθισμένοι από κόμματα αντιπολίτευσης να ζητούν παραιτήσεις – δεν δόθηκε πολιτική εντολή, υπάρχει επιχειρησιακή ευθύνη, ούτε εγώ ούτε ο υπουργός γνωρίζαμε το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά πληροφορηθήκαμε στις 12 όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια».

Μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

H Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ΟΠΕΝ, τόνισε πως: «Η κυβέρνηση έδειξε εγκληματική ανοχή και βεβαίως και αυτοί που είχαν από την αστυνομία την επιχειρησιακή ευθύνη».

 «Προκλητική αφωνία του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ η Ελλάδα συνταράσσεται από δολοφονίες Ελλήνων», σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

Σε ανάρτησή της στο facebook η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγραψε ότι: «Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποκαλύπτουν άλλη μια υπόθεση του “πάμε κι όπου βγει”, με θύμα την ανθρώπινη ζωή».

Ζητούμενο, όπως τονίζουν τα κόμματα, η αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More