Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική κόντρα για την τραγωδία στη Ν. Φιλαδέλφεια – Δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Η δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλούν έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση των άγριων επεισοδίων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου. Αιχμηρή κριτική ασκούν και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση του συμβάντος, οποιαδήποτε ευθύνη θα αποδοθεί. Ήδη η σύλληψη περίπου 90 ατόμων για τα επεισόδια εχθές που οδήγησε στο τραγικό γεγονός. (…) Βεβαίως υπάρχουν ερωτηματικά για τα επιχειρησιακά, ευθύνες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Γ. Γεραπετρίτης για θάνατο φιλάθλου στη Ν. Φιλαδέλφεια: Θλιβερός κρίκος σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας

«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του και συμπλήρωσε ότι ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τι λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης; Συστυχώς έχουμε ακόμα ένα περιστατικό, όπου η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια, δημιουργεί ανασφάλεια. Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν να είναι αργά».

Ερωτήματα για το πώς μπήκαν οι χούλιγκαν στην Ελλάδα, διέσχισαν τη χώρα χωρίς να εντοπιστούν και να ακινητοποιηθούν θέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους». Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου», τόνισε.

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Ελάχιστη ένδειξη ανάληψης ευθύνης σημαίνει ότι κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργού» δήλωσε μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Οι Σπαρτιάτες ανέφεραν: «Είναι προφανές ότι οι εκλεκτοί του κυρίου Μητσοτάκη έγραψαν μια νέα μελανή σελίδα ως αρνητικοί πρωταγωνιστές στην τροπή και το δραματικό αποτέλεσμα των γεγονότων».

«Το περιβόητο «επιτελικό κράτος» πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν» κατήγγειλε η Ελληνική Λύση.

Το κόμμα Νίκη, δημοσίευσε ανακοίνωση, μέσα στην οποία αναφερόταν: «Άλλος ένας άνθρωπος θυσιάστηκε εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας».

Τα κόμματα ζητούν την αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Επιμέλεια: Εμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More