Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολωνία: Αδύνατη η επιστροφή χιλιάδων ουκρανικών φορτηγών λόγω του δεκαήμερου αποκλεισμού των συνόρων από τους Πολωνούς οδηγούς φορτηγών

Περίπου 3.000 φορτηγά, τα περισσότερα από τα οποία ουκρανικά, έχουν κολλήσει στην πολωνική πλευρά των συνόρων λόγω αποκλεισμού από τους πολωνούς οδηγούς φορτηγών για περισσότερες από 10 ημέρες, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με  το Reuters.

Οι Πολωνοί φορτηγατζήδες έκλεισαν δρόμους σε τρία συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια της κυβέρνησης για την απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ξένους ανταγωνιστές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο χώρες δεν είχαν φτάσει ακόμη σε μια συμφωνία για τον τερματισμό της διαμαρτυρίας.

Για περισσότερες από δέκα ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σε δύσκολες συνθήκες, με λίγα τρόφιμα, νερό και καύσιμα, δήλωσε ο Oleksandr Kubrakov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, στο X.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών, κατά μέσο όρο 40.000-50.000 φορτηγά διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία κάθε μήνα μέσω των οκτώ υφιστάμενων σημείων διέλευσης, διπλάσια από ό,τι πριν από τον πόλεμο.

Τα περισσότερα από τα εμπορεύματα μεταφέρονται από τον στόλο μεταφορών της Ουκρανίας. Στις δυσκολίες στα πολωνικά σύνορα που προκλήθηκαν από την απεργία των οδηγών η Spike Brokers, η οποία παρακολουθεί τακτικά στατιστικά στοιχεία για τις εξαγωγές, είπε ότι τα οχήματα που περνούσαν από τελωνειακά σημεία ελέγχου στα πολωνικά σύνορα μειώθηκαν στους 4.000 τόνους φορτίου την ημέρα, σε σύγκριση με το ανώτατο όριο των 7.500 τόνων την ημέρα μήνα νωρίτερα.

Digi24.ro

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More