Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε όλες τις συνθήκες

Τις συμβουλές του για ασφαλή οδήγηση κάτω από όλες τις συνθήκες έδωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπήΜέρα με Χρώμα“, ο κ. Δημήτρης Μανωλόπουλος, σύμβουλος οδικής ασφάλειας.

Όπως τόνισε, σε συνθήκες ψύχους και ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν, πρέπει να σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες, να βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο, ενώ δεν πρέπει να τραβάμε χειρόφρενο, ακόμη κι όταν παρκάρουμε στην κατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γυρνάμε τις ρόδες προς το πεζοδρόμιο για να κοντράρουν. Ακόμη, είναι αναγκαίο να καθαρίζουμε το χιόνι από τον ουρανό του οχήματος, γιατί με το πρώτο φρενάρισμα μπορεί να κλείσει το παρμπρίζ και να μην υπάρχει ορατότητα.

Σε ό,τι αφορά την οδική συμπεριφορά στην Ελλάδα, ο ειδικός είπε ότι οι οδηγοί δεν κρατούν τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας, δεν ξέρουν να οδηγούν δεξιά, προτιμώντας να οδηγούν στη μέση ή στις διαχωριστικές γραμμές.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, πέντε ακόμη βασικά σημεία, τα οποία πρέπει να έχει στο μυαλό του ο οδηγός, είναι ότι η αλκοόλη μειώνει την ικανότητα οδήγησης και την επόμενη ημέρα, ότι πάντα πρέπει να φοράμε ζώνες, είτε καθόμαστε στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα, απαραιτήτως κράνος εάν είμαστε μοτοσικλετιστές και φυσικά προστατεύουμε οπωσδήποτε τα παιδιά μας με το απαραίτητο κάθισμα αυτοκινήτου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More