Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πορτογαλία: Προσγείωση – θρίλερ λόγω ισχυρών ανέμων (video)

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι πιλότοι να έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ελλιπές πεδίο όρασης, δύσκολη μορφολογία εδάφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου όπου πρόσφατα καταγράφηκε ίσως χαμηλότερη προσγείωση στην ιστορία.

Οι συνθήκες όμως που αντιμετώπισε ο πιλότος του Boeing 737 κατά την προσγείωση του σκάφους στο αεροδρόμιο «Κριστιάνο Ρονάλντο» της Μαδέιρα στην Πορτογαλία, άξιζαν με το παραπάνω το χειροκρότημα που συχνά εισπράττουν οι πιλότοι μόλις τροχοδρομήσουν με ασφάλεια στο έδαφος.

Όπως φαινεται στο παρακάτω βίντεο, σε πείσμα των ισχυρότατων ανέμων, ο πιλότος καταφέρνει με επιδέξιους ελιγμούς, να φέρει εις πέρας μια ιδιαίτερα επικίνδυνη προσγείωση.

Windy landing of a 737 at Madeira

Falcon Aviation Channel pic.twitter.com/GL8tfIcXSh

— Aviation (@ilove_aviation) October 25, 2022

Το αεροδρόμιο της νήσου Μαδέιρα, που είναι και τόπος καταγωγής του διεθνή άσου του ποδοσφαίρου, φημίζεται για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι πιλότοι συχνά να δυσκολεύονται να προσγειώσουν τα αεροσκάφη.

Ακολουθεί βίντεο με περιπετειώδεις προσγειώσεις στο «Κριστιάνο Ρονάλντο», που επιβεβαιώνει τις δύσκολες συνθήκες που συχνά επικρατούν εκεί.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της Πορτογαλίας.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσέλιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More