Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το στέλνει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό της η Διεύθυνση Επικοινωνία της Τουρκικής Προεδρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρεται ότι «το Πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπογράφηκε από τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Οκτωβρίου 2023 και υποβλήθηκε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας».

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir.

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) October 23, 2023

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα είναι παρόμοια με εκείνη της Φινλανδίας.

Το νομοσχέδιο για την κύρωση του πρωτοκόλλου, με την υπογραφή του Ερντογάν, θα κατατεθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τ/Εθνοσυνέλευσης.

Η πρόταση θα γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή και στη συνέχεια θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Εθνοσυνέλευσης.

Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή στη Γενική Συνέλευση και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Τ/ Κυβερνήσεως, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More