Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πράσινο” φως για την ανακαίνιση των κτιρίων της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο η σύμβαση με προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης».

Αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την πάροδο των ετών και από την πολυετή χρήση. Κύριος στόχος είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ορθόδοξης Ακαδημίας ως συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Ο κ.  Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό, εμβληματικό έργο, που θα υλοποιηθεί και το είχαμε υποσχεθεί και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ένα έργο που δεν αφορά μόνο τα Χανιά αλλά ολόκληρη την Κρήτη.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ανέφερε, ότι, «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορική ημέρα για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Είναι ένα εμβληματικό έργο και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ακαδημία. Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος αλλά και της Μητρόπολης μας στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή ο οποίος είναι αρωγός στις δράσεις μας και στις δομές μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More