Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρέσπες: Δράσεις για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα (video)

Δράσεις για την ευζωία των αδέσποτων ζώων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, υλοποιεί ο Δήμος Πρεσπών, σε στενή συνεργασία με την Ένωση Εθελοντών Φροντιστών Αδέσποτων Πρεσπών. Η προσπάθεια έχει στόχο την φροντίδα των αδέσποτων σκύλων και γατιών, αλλά και τη μείωση του αριθμού τους. Σε συνεργασία με κτηνίατρο, γίνονται στειρώσεις,  σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των αδέσποτων με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ), ενώ αν χρειάζεται, γίνονται ιατρικές εξετάσεις και παρέχεται περίθαλψη. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα ζώα μπορούν να διατεθούν για υιοθεσία.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος ασχολείται με το πρόβλημα των αδέσποτων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μαργαρίτα Μπαμπάκου, αντιδήμαρχος Πρεσπών. Παράλληλα ενημερώνουμε και τους κατοίκους για το αυστηρό πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα, πρόσθεσε.

Ο Δήμος Πρεσπών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως, πλέον, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων είναι υποχρεωμένοι να τους εξασφαλίζουν καλές συνθήκες διαβίωσης, οφείλουν να προβούν σε στείρωση και τσιπάρισμα των ζώων τους, ενώ απαγορεύεται να τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς συνοδεία. Ο Δήμος προτίθεται να συνδράμει και σε στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν.

Όσοι εντοπίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους, μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο, αλλά κα οι ιδιοκτήτες ζώων που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τις στειρώσεις, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον Δήμο ([email protected],  2385351300, Χάιδω Δαούλα).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More